Plenair debat DBA uitgesteld door Eerste Kamer

Eerste Kamer

Wiebes mist DBA deadline Eerste Kamer

Het verdwijnen van de VAR en de intreding van de wet DBA  houdt de gemoederen in zzp-land bezig en dat zal nog wel even aanhouden, aangezien Staatssecretaris Wiebes vooralsnog de belangrijke vragen van de Eerste Kamer niet op tijd heeft beantwoord.

Hoe noemt de zzp'er zich het liefst? Download gratis het onderzoek

Weten hoe jouw collega-ondernemers zichzelf het liefst noemen? Download het onderzoek en ontvang exclusieve toegang tot feiten & cijfers over zzp’ers.

Meer info

Uitstel deadline, debat en stemming

Om op 19 januari in debat te gaan over het wetsvoorstel Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties, DBA, heeft de Eerste Kamer antwoorden nodig op brandende vragen, gesteld aan Staatssecretaris Wiebes. Deze vragen hadden een deadline, 11 januari, maar die heeft Wiebes echter niet gehaald. De Eerste Kamer heeft nu besloten het plenaire debat, over de DBA op 19 januari, uit te stellen.
De belangrijke vragen over de nieuw in te voeren modelovereenkomsten werden al in december aan Wiebes gesteld, maar vooralsnog geeft de staatssecretaris van Financiën
geen antwoord. Zzp’ers, intermediairs, opdrachtgevers en belanghebbenden zullen dus langer geduld moeten hebben en voorlopig blijven werken met de VAR, de Verklaring arbeidsrelatie.
Ook de stemming, die op 26 januari zou plaatsvinden, zal nu hoogst waarschijnlijk uitgesteld worden.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →