Tips om als zzp’er effectiever thuis te werken

thuis werken

Thuiswerken als zzp’er leuker, effectiever en werkbaarder

Veel startende ondernemers en zzp’ers werken vanuit huis. Een thuiswerkplek is ook zo geregeld, maar hoe zorg je dat je productief bent en blijft?

Wij geven je vier tips om het thuiswerken leuker, effectiever en werkbaarder te maken of te behouden:

Werkplek

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? De huiskamer lijkt misschien wel leuk maar, kies voor een aparte kamer, het tuinhuisje of een hoekje/kamer op de zolder. Zorg in ieder geval dat je aan iedereen duidelijk maakt dat als je op je werkplek zit je echt aan het werk bent. Zo houd je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden.

Privé en werk scheiden

Door je thuiswerkplek zoveel mogelijk afgescheiden te houden, kun je ook duidelijk maken wanneer je aan het werk bent. Spreek af dat wanneer je achter je bureau zit, je niet gestoord wilt worden.

Werktijden

Ben jij in de ochtend het meest actief? Ga dan lekker vroeg aan de slag. Ben je een avondmens, gebruik de ochtend dan voor jezelf en werk ‘s avonds gewoon wat langer door. Als thuiswerker hoef je niet van negen tot vijf te werken. En als je even geen zin hebt om te werken, werk dan niet. Ga even andere dingen doen, bijvoorbeeld iets in het huishouden. Kun je daarna weer gemotiveerd aan de slag. Voorkom dat je aan het eind van de dag twaalf uur achter de computer hebt gezeten en maar vier uur echt productief bent geweest, als thuiswerker moet je wel de motivatie hebben je werk af te krijgen.

Niet gezellig?

Thuiswerken kan ongezellig zijn. Zeker als het voor meerdere dagen in de week is. Is er thuis niemand om mee te lunchen? Is het een idee om andere thuiswerkers in de omgeving te vinden en eens per week ergens te gaan lunchen. Zo kom je toch nog onder de mensen en bouw je tegelijkertijd aan je netwerk.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →