Hoe zet je als zzp’er je administratie op?

Administratie | ZZP Barometer

Tips en trucs voor het opzetten van jouw administratie

Allereerst wens ik je een mooi een financieel succesvol 2017! Het nieuwe (boek)jaar is nog maar net begonnen. Traditiegetrouw starten er weer véél zzp’ers. Daarnaast staat een nieuw jaar ook vaak in het teken van goede voornemens: afvallen, sporten en ‘dit jaar ga ik mijn administratie (wel) goed bijhouden’.

Het E-book is niet alleen geschikt voor starters! Ben je al zzp’er maar wil in 2017 nu eindelijk je administratie graag eens goed opzetten en bijhouden? In het E-book staan voldoende tips & trucs. Waar moet je beginnen? Waar moet je allemaal op letten? Hoe richt je je administratie in?

Hieronder een korte introductie van het E-book: ‘Hoe zet je als zzp’er je administratie op?’.

Wat is het verschil tussen de boekhouding en administratie?

Wat:
• Behoort er tot de boekhouding?
• Hoort tot de administratie?

Waarom is een goede administratie zo belangrijk?

Hoe:
• Krijg je op tijd betaald?
• Krijg je inzicht in je prestaties?
• Kom je tot een makkelijke btw-aangifte?
• Wissel je data uit met je boekhouder/accountant?

Hoe zet ik mijn administratie op?

Hoe:
• Bewaar je je administratie?
• Zet je je boekhouding op?
• Je boekhouding wel of niet vastleggen op papier?
• Zet je de rest van je administratie op?

Wil jij in 2017 ook starten met een goede administratie? Download dan het gratis E-book.

Download het gratis E-book

Jasper Horstink

Jasper Horstink is oprichter en directeur van MoneyMonk, Online Boekhouden voor ZZP’ers. Na 10 jaar werkzaam geweest te zijn in de bankwereld (business-banking: ABN Amro Bank en Deutsche Bank) richte hij in 2013 samen met zijn broer MoneyMonk op. Inmiddels is MoneyMonk toonaangevend voor éénvoudig, snel maar vooral efficient boekhouden voor ZZP’ers. MoneyMonk is in 2015 door BNR ZZP Café uitgeroepen tot hét meest gebruiksvriendelijkste boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Bij MoneyMonk hebben we maar één missie: boekhouden écht makkelijk maken!

Bekijk alle artikelen van Jasper Horstink →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →