Belastingdienst schiet startende ondernemers te hulp bij belastingzaken

Nieuwsfeiten | ZZP Barometer

Een goede start is vooruitzien

Om ondernemers met een jong bedrijf te helpen, lanceerde de Belastingdienst afgelopen 4 november de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Deze lancering was tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel. De website belastingdienst.nl/starters geeft concrete tips. Ook biedt de website hulpmiddelen bij de start van een eigen bedrijf.

Erik de Kruijf, plaatsvervangend directeur MKB van de Belastingdienst, licht toe wat het belang is van een dergelijk initiatief. “Startende ondernemers, waaronder ook zzp’ers, hebben veel aan hun hoofd. Met name startende ondernemers in de horeca, bouw en detailhandel lopen in het begin tegen problemen aan. Ze denken misschien niet gelijk aan hun administratie en aangifte, maar deze vormen juist een essentiële basis voor een succesvolle start”.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Gerichte hulpmiddelen

Om de ondernemer te helpen bij het regelen van de belastingzaken, heeft de Belastingdienst specifiek voor starters een aantal gerichte hulpmiddelen en tips ontwikkeld. Zoals een OndernemersCheck en een Handboek Ondernemen]. Tips voor de administratie en de belastingaangifte en een rekenhulp en informatie over ondernemersregelingen voor starters. “Daarnaast zetten we ook speciale Startersvoorlichters in die startende ondernemers telefonisch en per mail kosteloos helpen bij belastingzaken. Dit helpt de starter zijn zaken goed en tijdig te regelen. Zo houdt hij meer tijd over om zich vol passie te richten op de ontwikkeling van zijn bedrijf”, aldus de Kruijf.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →