Bart Wiegman: “Denk niet te klein”

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
19 Shares

Interview met Bart Wiegman van De WiFi Specialist

Als zzp’er wil jij jouw financiën graag zo goed mogelijk geregeld hebben. Spaar je wel (genoeg)? Plan je voldoende vooruit? Om te kijken hoe succesvolle ondernemers dit doen, interviewen wij maandelijks een van onze leden. Deze maand: Bart Wiegman van De WiFi Specialist. Wij vroegen hem hoe hij zijn zaken op het gebied van financiën als zzp’er heeft geregeld. Het interview wordt mede mogelijk gemaakt door zzp-bank Knab, themapartner van ZZP Barometer.

Vertel: wat doe je precies, en voor wie?

Ik ben de WiFi Specialist. Ik zorg dat iedereen super goede wifi heeft zonder storingen. Voor MKB, horeca, kantoren, maar ook voor de thuiswerker door te zorgen dat de wifi in huis overal goede dekking heeft. Ik leg nieuwe installaties aan maar los ook problemen bij bestaande situaties op.

Je hebt jouw zakelijke financiën ondergebracht bij Knab. Waarom heb jij voor deze online bank gekozen?

Ik ben inmiddels ruim twee jaar klant bij Knab. Ik had toen een zakelijke rekening bij een andere bank maar die deden nog te moeilijk met een digipas enzo. Ik hou van bedrijven die mee gaan met de tijd. Knab was toen al een echte online bank. Ook de lage kosten voor het hebben van een zakelijke rekening bij Knab is en blijft voor mij een goede reden om bij Knab te blijven. Ik ben ook nog steeds tevreden over de ontwikkelingen bij Knab en het mee blijven gaan met de tijd.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Hoe belangrijk is het voor jou om als zzp’er een reserve achter de hand te hebben?

Op de manier waarop ik werk heb ik niet veel vaste kosten. Aangezien ik altijd naar klanten onderweg ben is mijn telefoon mijn kantoor. Ik heb dus geen grote reserves nodig. Wel blijft het altijd spannend of de klanten blijven komen aangezien ik bijna geen vaste opdrachtgevers heb.

Hoe zorg jij ervoor dat je als zzp’er genoeg financiële reserve hebt?

Ik maak nog niet zo veel winst dat ik veel geld apart kan zetten. Hoewel ik voldoende inkomsten heb kan de cash flow soms en dingetje zijn. Gelukkig betalen de meeste van mijn klanten op tijd. Soms is een kleine herinnering voldoende om te zorgen dat de facturen toch snel betaald worden.

Heb jij voor jouw bedrijf bepaalde financiële doelen opgesteld?

Ik heb op het moment geen specifieke financiële doelen opgesteld. Wel ben ik heel erg bezig met de groei van mijn. bedrijf. Ik ben nu bijna 4 jaar fulltime bezig en er zit elk jaar wel groei in, maar er is nog veel meer potentieel. Ik zie voor mezelf nog veel potentieel. Ik ben zzp’er. Doe dus alles alleen. Ik heb veel kleine opdrachten. Mijn doel is om grotere opdrachten binnen te halen waardoor ik mijzelf veel efficiënter in kan zetten tegen beter uurtarief. Dan moet het lukken om sneller te groeien zonder per se personeel aan te hoeven nemen. Eventueel kan ik zelf zzp’ers inschakelen voor grotere klussen.

Hoezeer ben jij als zzp’er al bezig met jouw inkomen en financiën in de toekomst? En hoe breng jij deze voor jezelf in kaart?

Eigenlijk is het heel simpel. Ik moet mijn bedrijf flink uitbouwen. Ik wil mijn winst minstens verdubbelen zodat er echt ruimte komt om voor mijn toekomst te zorgen. Ik heb zo goed als geen pensioen opgebouwd en moet dus nog flink investeren in mijn oude dag. Ik zou ik graag tot die tijd comfortabel leven.

Tot slot, heb jij nog een ultieme tip voor jouw collega-zzp’ers op het gebied van financiën?

Kijk goed waar je je geld aan uitgeeft, maar denk niet te klein. Als je een serieuze ondernemer wil zijn moet je investeren in je bedrijf.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →