Onderzoek: Bank-app geniet groot vertrouwen van zzp’er

Avatar foto Financiën
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares

Bijna 92% van de ondervraagde zzp’ers gebruikt een bank-app. Van de ondervraagden die geen bank-app gebruiken zegt 1 op de 6 respondenten dat ze een bank-app niet vertrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab onder 995 zzp’ers.

De pinpas is al helemaal ingeburgerd bij de respondenten. Maar liefst 98 procent gebruikt een pinpas. De overige 2% betaalt nog met contant geld.

Redenen om bank-app te gebruiken

Het grootste deel van de respondenten gebuikt de bank-app om betalingen mee te doen (78%). Daarnaast wordt de bank-app ook veel gebruikt om inzicht te krijgen in de financiële situatie (70%). Bijna 38% gebruikt de bank-app omdat daarmee ook QR-codes kunnen worden gescand. Slechts 3% gebruikt een bank-app om beleggingen mee te doen.

Waarom wordt de bank-app niet gebruikt

Van de 995 respondenten geeft iets meer dan 8% aan geen gebruik te maken van een bank-app. Als voornaamste reden hiervoor wordt gegeven dat men liever bankzaken regelt via de laptop of pc, dit betreft 65% van de respondenten die geen bank-app gebruiken. 18% geeft aan dat ze de bank-app niet vertrouwen. Precies hetzelfde percentage zegt het nut niet in te zien van het gebruik van een bank-app.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 995 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KVK, derde kwartaal 2019).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →