Ranglijst: factuurprogramma’s

Ranglijst met de 5 beste factuurprogramma’s voor (startende) zzp’ers

We krijgen regelmatig de vraag hoe je het best kunt factureren en welke tools hiervoor het beste zijn. Daarom vind je hieronder een lijst met een aantal populaire factuurprogramma’s voor zzp’ers.

Erg handig wanneer je zelf facturen stuurt maar een boekhouder de boekhouding laat bijwerken.

Overigens kun je de programma’s in detail met elkaar vergelijken met behulp van de “Vergelijken” optie. Op deze manier kun je eenvoudig de 3 beste pakketten vergelijken op prijs, functies en reviews.

   

Meer factuurprogramma’s vergelijken? Bekijk hier ons complete overzicht!

 

Wat kun je met een online factuurprogramma?

Een online factuurprogramma is software waarmee je eenvoudig online een factuur maakt en verstuurt. Je maakt de facturen aan de hand van een factuurvoorbeeld of je stelt facturen handmatig samen. Vervolgens verstuur je eenvoudig de online factuur vanuit het programma naar klanten. Eventueel met een iDeal link zodat de klant eenvoudig en snel kan betalen.

Voordelen van factuurprogramma’s

Leuk, zo’n online factuurprogramma maar wat is het voordeel voor jou als zzp’er? Hieronder zetten we een aantal voordelen van factuursoftware op een rijtje.

Professionele facturen

Een voordeel van een factuurprogramma is dat je facturen er professioneel uitzien. Je kunt namelijk met handige factuur templates eenvoudig een factuur in jouw huisstijl maken. Hierdoor kom je professioneel over bij je klanten. Bovendien weet je zo dat alle verplichte gegevens op de factuur staan. Zo voldoet je factuur dus gelijk aan de wet- en regelgeving.

Minder kans op fouten

Een bijkomend voordeel van een factuurprogramma is dat je minder kans op fouten hebt. Wanneer je facturen in Excel maakt, heb je een grote kans dat er een fout in de formule sluipt. Ook onthoudt de facturatiesoftware het opvolgende factuurnummer. Nooit meer dubbele factuurnummers!

Sneller betaald

Online facturen worden sneller betaald, zo blijkt uit onderzoek. Wil je het je klanten helemaal eenvoudig maken? Neem dan iDeal-betaallink op in je facturen. Klanten kunnen zo direct de factuur voldoen.

Eenvoudig betalingsherinneringen versturen

Kies voor facturatiesoftware met een bankkoppeling. Zo heb je in één oogopslag inzicht in betaalde en onbetaalde facturen. Bij de meeste factuurprogramma’s kun je eenvoudig een betalingsherinnering versturen naar je klanten. Zo hoef je zelf niet meer achter je wanbetalers aan.

Tip: ben je startende zzp’er? Dan zijn sommige factuurprogramma de eerste 12-15 maanden volledig gratis te gebruiken.

De beste facturatiesoftware voor jou

De meeste leveranciers van factuursoftware bieden je de mogelijkheid om de software gratis uit te proberen. Meestal mag je het factuurprogramma een periode van veertien tot dertig dagen gratis uitproberen voordat je tot aanschaf overgaat. Gebruik deze gratis proefperiode want zo weet je zeker dat het programma goed bij jou en je bedrijf aansluit.