Uitzender Adecco investeert ook in zzp-markt

Bemiddeling & marge
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Uitzender Adecco investeert ook in zzp-markt - ZZP Barometer

Overname freelancer managementsysteem (FMS) OnForce door Adecco

OnForce, een online marktplaats voor het vinden van IT-specialisten is overgenomen door Adecco Group en zal fuseren met softwarebedrijf Beeline. Voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt. OnForce zal worden samengevoegd en aan klanten “ongekende toegang” leveren door hoogopgeleide, zorgvuldig doorgelichte freelancers aan te bieden.

OnForce CEO Peter Cannone zegt dat de fusie zal toestaan grote bedrijven “volledig te kapitaliseren” op de trend van het inhuren van freelancers. “We zijn erg blij”, zegt hij in een interview. “Het is niet alleen geweldig voor de industrie en hoe het inhuren van externen zal veranderen, maar ook geweldig voor ons personeel.” Het bedrijf heeft momenteel 50 werknemers – 15 daarvan zijn ingehuurd – en verwacht het personeelsbestand tot ongeveer 65 te verhogen aan het einde van het jaar, aldus Cannone.

Vereenvoudigen

Patrick de Maeseneire, CEO van de Adecco Group zegt: “Ik ben blij dat OnForce en Beeline hun krachten bundelen. Voor veel bedrijven is de toegang tot en het beheren van de externe inhuur een in stukken verdeeld proces waarbij een mix van technologieën en andere hulpmiddelen nodig zijn. Het nieuwe geïntegreerde aanbod zal het proces automatiseren en het mogelijk maken om op een unieke manier hun activiteiten te vereenvoudigen en te optimaliseren.”

Groei

OnForce is in gebruik door meer dan 6.000 betalende klanten sinds de lancering in 2004. Bedrijven die gebruik maken van OnForce betalen transactiekosten voor het inhuren van een freelancer. Met de lancering van het nieuwe product verwacht Cannone dat het aantal klanten zal verdrievoudigen in de komende 18 tot 24 maanden. OnForce zal worden ondersteund door meer dan $26.000.000 durfkapitaal uit twee toonaangevende investeerders: General Catalyst en Silicon Valley Accel Partners.

Bron: Staffing Industry Analysts

Lees hier een eerdere bericht over de investering van Randstad in Twago

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →