Infographic: Zzp’er neemt gevaren openbare WiFi-netwerken voor lief

Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
7 Shares

1 op de 10 zzp’ers op zoek naar nieuwe internetprovider

NOORDBEEMSTER – 89,9 procent van de zzp’ers zegt zich bewust te zijn van de gevaren van openbare WiFi-netwerken in bijvoorbeeld café’s, restaurants en flexwerkplekken. Toch maakt 56 procent wel regelmatig gebruik van deze netwerken. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 909 zzp’ers.

Een ruime meerderheid van de zzp’ers neemt deze gevaren dus voor lief. Opvallend, gezien het feit dat maar liefst 92,1 procent wel aangeeft veel waarde te hechten aan zijn of haar privacy op het internet.

Zzp’er tevreden over internetprovider

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 82,0 procent van zzp’ers tevreden is over de eigen internetprovider. Gemiddeld geven zij hun internetprovider een waardering van 6,8 uit 10. Zzp’ers die klant zijn bij XS4ALL (89,7%) en KPN (85,3%) zijn het vaakst tevreden over hun leverancier van internet. Ruim 1 op de 10 zzp’ers is van plan om binnenkort over te stappen naar een andere provider. Ondanks dat klanten van XS4ALL het meest tevreden zijn over hun provider, willen zij bovengemiddeld vaak overstappen (13,8%). KPN-klanten willen het minst vaak overstappen: slechts 7,3 procent van deze groep wil op korte termijn naar een andere provider.

Zzp’er gebruikt internet in combinatie met televisie en telefonie

3 op de 4 zzp’ers neemt zijn of haar internet af in combinatie met vaste telefonie en televisie. Slechts 8 procent heeft een pakket met televisie en internet, en 9,8 procent betaalt alleen voor internet. Van de zzp’ers met een 3-in-1 abonnement gebruikt 1 op de 5 geen vaste telefonie en 4,9 procent gebruikt geen televisie. De grote meerderheid van deze groep (75%) gebruikt alle onderdelen uit het pakket. Gemiddeld betalen zzp’ers €35,89 voor hun 3-in-1 pakket.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 909 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
(download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Inkomen & risico | ZZP Barometer
5 tips om online succesvol klanten te werven
Groei
Page 1 Created with Sketch.
57 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →