De 8 beste flexwerkplekken in Rotterdam voor jou als zzp’er

De 8 beste flexwerkplekken in Rotterdam voor jou als zzp’er | ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Rotterdam onderzocht.

Rotterdam is een moderne Europese stad waar veel te doen is. De ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit kan als iets typisch Rotterdams gezien worden. Rotterdammers zijn harde werkers die gewend zijn om de schouders eronder te zetten. En dat is heel herkenbaar voor menig zzp’er. Dus op zoek naar de juiste flekwerkplek, zal je als zelfstandig ondernemer in deze stad tegen veel gelijkgestemden aanlopen. Hieronder een aantal plekken voor jou als zzp’er op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. HNK Rotterdam

HNK Rotterdam Vasteland is net zo recht door zee als de Rotterdammers zelf. Geen woorden maar daden op deze locatie waar alle ondernemers terecht kunnen. Van zzp’er tot multinational. Flexibel werken in Rotterdam op de HNK flexplek is hard werken in stijl. in een bijzonder design waar de aanpakkersmentaliteit van de havenstad als grootste inspiratie heeft gediend. Op de begane grond zijn 80 flexplekken waar je lekker aan de slag kan als zelfstandig ondernemer. Je kan gebruik maken van alle mogelijke voorzieningen en voor de powerbreak is er een Grand Café.

2. Flexplek in de Kunst

De werkplekken zijn zeven dagen in de week beschikbaar, ook in de avonduren. Met altijd wisselende kunst aan de muur en het mooie uitzicht dat door het water van de Maas voortdurend verandert, is Flexplek in de Kunst een inspirerende plek om te werken of relaties te ontvangen. De werkplekken zijn ideaal voor zzp’ers. Er zijn vier werkplekken waar je jezelf helemaal kunt afzonderen. Deze bestaan uit modern meubilair en zijn voorzien van alle gemakken. Maar je kunt ook aan de grote tafel plaatsnemen, alleen of met z’n zessen.

3. ZAPP office

Een flexwerkplek bij ZAPP office Rotterdam biedt je alle rust en vrijheid om te werken terwijl je toch in goed gezelschap bent van andere ondernemers. Je kunt een flexwerkplek ook goed combineren met de andere faciliteiten, zoals de ZAPP Brasserie en catering, een meetingroom en de receptie om klanten professioneel te ontvangen. De flexplekken zijn te vinden op de 1e verdieping, werken in een inspirerende omgeving.

4. Tribes

De high-class werkplekken bij Tribes Rotterdam Wilhelmina Toren zijn geïnspireerd door de Kazakh, de stam wiens fascinerende tradities en objecten voor een constante bron van inspiratie zorgen tijdens je bezoek. Huur een kantoor voor een dag, een week, een maand, een jaar of langer. Bij Tribes Rotterdam kies jij de manier waarop je wilt werken als zzp’er. En natuurlijk hebben ‘business nomads’ behoefte aan een plek om te ontspannen en op te laden. Tribes Rotterdam biedt daarvoor een volledig assortiment van hoogwaardige faciliteiten om te kunnen relaxen.

5. Spaces

Spaces Hofplein ligt op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal Station en is via uitvalswegen naar het stadscentrum van Rotterdam heel makkelijk met de auto te bereiken. Als een van de eerste gebouwen die de Rotterdamse skyline hebben gevormd, is dit een kantoorruimte met geschiedenis en een ziel. Met een indrukwekkende betonnen structuur, grote glazen ramen voor veel daglicht, en tevens een mooi uitzicht over Rotterdam, de Maas, zelfs tot aan Delft.

6. HNK Rotterdam Westblaak

Er is bijna geen bedrijf dat niet met zzp’ers werkt. Daarom vind je in HNK Rotterdam Westblaak veel flexplekken. Comfortabele werkplekken in een inspirerende omgeving. Dus wil je flexibel werken in hartje Rotterdam? Stap eens binnen in HNK Rotterdam Westblaak. Het is een gezellige omgeving waar werken en netwerken hand-in-hand gaan. De flexplekken bevinden zich in het ‘sociale hart’ op de begane grond. Een open en centrale ruimte met werkplekken, verschillende zitjes, lange tafels en het HNK Grand Café. Hier kun je rustig werken, maar ook klanten ontvangen en je netwerk uitbreiden.

7. Seats2Meet Rotterdam

Werkplekken zijn er niet alleen om te werken, maar ook om gelijkgestemden te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen. Seats2meet.com maakt inzichtelijk welke kennis bij iedereen aanwezig is. Bij het boeken van een werkplek vraagt Seats2Meet je om je kennis met hun te delen. In ruil voor het delen van deze kennis faciliteren zij een locaties graag. Een werkplek met Wifi en vaak zelfs een lunch koffie en thee. Maar, “There ain’t no such thing as a free lunch”. Wanneer je dus niet kunt betalen met jouw sociale kapitaal wordt er verwacht dat je dit als zzp’er met economische kapitaal doet.

8. Regus Rotterdam City Centre Workspace

Het kantoor in het centrum van Rotterdam ligt in een rond, zilverkleurig gebouw dat een opvallend adres biedt in een stad met een reputatie tot vernieuwend ontwerp. Het gebouw ligt aan de Weena en het Nederlands Architectuurinstituut ligt in de buurt en is van invloed geweest op de uitbreiding van het aantal prestigieuze, hoge gebouwen die skyline veranderen. Gebruik het business center van Regus Rotterdam als zzp’er voor een uur, een dag, een week, een maand of jarenlang. Al naar gelang jouw behoefte en de beschikbaarheid.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →