“Zorg dat je geïnspireerd wordt door je werklocatie”

Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
22 Shares
"Zorg dat je geïnspireerd wordt door je werklocatie" | ZZP Barometer

7 vragen aan ISA Group over hun werkplek bij HNK

Als zzp’er ben je flexibel, en dus is je werkplek dat ook. Bij HNK kun je werken hoe en wanneer het jou uitkomt; op bijvoorbeeld een van de flexplekken of in jouw eigen kantoor op maat. Netwerk organisatie ISA Group heeft haar kantoor gevestigd in HNK Apeldoorn. Wij spraken Richard Henderiks, directeur van ISA Group, over zijn ervaringen op deze flexwerklocatie: “We wilden een professionele uitstraling en vooral ook andere ondernemers en organisaties ontmoeten.”

1. Kunt u ons iets vertellen over ISA Group?

ISA Group is een netwerk organisatie van financieel professionals (members). Wij geloven in de kracht van een netwerk van professionals die in zichzelf en anderen investeren. Zij zijn namelijk succesvoller. Wij leveren interim, werving en selectie, consultancy en talentmanagement dienstverlening aan opdrachtgevers in profit en non-profit. We staan bekend als het “Leukste Finance Netwerk van Nederland” en zijn in 2017 gekozen tot beste zzp-bemiddelaar van Nederland.

2. Voor welke doelgroep is ISA Group actief, en hoe onderscheidt u zich van de concurrentie?

Onze doelgroep is enerzijds de financieel professional, en anderzijds bestaat onze doelgroep uit organisaties met staffing-vraagstukken in de finance-kolom. Onze kracht zit met name op het niveau van middenkader en personeel tot aan directie niveau. Ons onderscheidend vermogen is dat we naast interim en werving en selectie ook talentmanagement inzetten om staffing-vraagstukken op te lossen.

3. ISA Group is gevestigd bij HNK Apeldoorn. Waarom hebben jullie voor HNK gekozen?

ISA Group zit al 10 jaar in HNK (toen heette het nog La Tour) in Apeldoorn. Een kantoor verzamelgebouw vonden we wel zo gezellig. We wilden een professionele uitstraling en vooral ook andere ondernemers en organisaties ontmoetten. In de tijd dat we begonnen zat er een Big4 kantoor in HNK en dat trok ons destijds over de streep.

4. Hoe belangrijk zijn de contacten met andere ondernemers/ondernemingen binnen HNK voor ISA Group?

Het is goed om de contacten op te doen en te onderhouden. Eerlijk gezegd ben je in de dagelijkse gang van zaken toch wel geneigd op je eigen verdieping te blijven en dat is best jammer. We doen ons best de contacten te onderhouden. In december hebben we voor WarChild een grote actie opgezet voor het gehele kantoor en dan is het wel leuk om te zien dat alle bedrijven wel willen meedoen. Dat schept toch een saamhorigheidsgevoel.

5. Welke rol heeft netwerken voor ISA Group, en in hoeverre faciliteert HNK u hierin?

ISA Group is een netwerk organisatie; we halen ons bestaansrecht grotendeels uit ons netwerk. HNK faciliteert het netwerken met haar managed offices en goede ontvangstruimte. We hebben met enige regelmaat ook relaties over de vloer die een dag komen werken bij HNK. Verder gebruiken we zelf met regelmaat ruimten binnen HNK Apeldoorn, maar ook weleens elders in Nederland voor besprekingen of bijeenkomsten. Als huurder van HNK is dat heel gemakkelijk en laagdrempelig te regelen.

6. Zou u andere bedrijven aanraden om zich te vestigen bij HNK? En zo ja/nee, waarom?

Ja absoluut! Het is een mooi concept met fijne werkruimten. Daarnaast zijn er veel andere huurders waar je wat aan kunt hebben. Niet altijd commercieel maar soms gewoon ook om te sparren of kennis uit te wisselen.

7. Hebt u tot slot nog een tip voor zzp’ers, bij de keuze van hun (flex)werkplek?

Zorg dat je geïnspireerd wordt. Dit doe je onder andere door de locatie die je kiest om te werken. Het lijkt soms verleidelijk en praktisch om thuis te werken als je even niet bij de klant zit, maar thuis zijn er vaak verkeerde afleidingen. Zorg dat je mensen ontmoet en in een fijne omgeving zit, ook al kost dat misschien wat reistijd. Het ergste wat je volgens mij als zzp’er kan overkomen, is dat je onbewust in een soort professioneel isolement raakt doordat je te weinig ‘de boer’ op gaat.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →