De 9 beste flexwerkplekken in Amsterdam voor jou als zzp’er

De 9 beste flexwerkplekken in Amsterdam voor jou als zzp’er | ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken. En je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Kunt netwerken. Of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Amsterdam onderzocht.

Amsterdam is bruisend, vol nieuwe ideeën en divers. Als zzp’er kan je in deze inspirerende stad op veel flexwerkplekken terecht. Modern, sfeervol, industrieel. De flexwerkplekken zijn er in alle soorten en maten. Hieronder een aantal plekken voor jou als zzp’er op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. HNK Amsterdam Arena

Flexplekken zijn in HNK Amsterdam Arena ruim aanwezig en ideaal voor projecten in tijdelijke teams, zzp’ers en iedereen die af en toe een werkplek nodig heeft. De flexwerkplekken vind je op de begane grond in het sociale hart. Er zijn lange werktafels en kleine tafels te vinden. Maar ook diverse zitjes en hoeken, waar je wat meer rust en privacy kunt vinden. Heb je specifieke voorkeuren dan is het raadzaam van tevoren even te bellen. Vooraf reserveren hoef niet. Maar, geeft wel meer zekerheid uiteraard. Bekijk de beschikbaarheid van flexwerkplekken online of neem contact op.
HNK Amsterdam Arena
Burg. Stramanweg 102-108
1101 AA Amsterdam
+31 (0)20–240 43 00
receptie.amsterdamarena@hnk.nl

2. Meet Berlage – Co-working Space

Aan de arbeid bij Meet Berlage, in de levendige Co-working Space, met uitzicht op Amsterdam CS. Op een monumentale werkvloer met een positief werkklimaat. Er worden dagelijks voor de hard werkende flexwerkers een aantal plekken vrij gehouden. Maar, vergeet dan niet van te voren een plekje te reserveren, want voor de flexplekken betaal je niet met geld. Maar, met sociaal kapitaal (kennisdeling) en daar is altijd veel animo voor..! Nog wat extra weetjes: Elke werkdag staat er lunch klaar voor gereduceerd tarief, de lucht trilt van het rondpompende WIFI-signaal en je kan netwerken naar hartelust.
Meet Berlage
Oudebrugsteeg 9
1012JN Amsterdam
+31 (0)20-2610903
info@meetberlage.com

3. Spaces Herengracht

Panorama West biedt lichte, ruime werkplekken met geweldig uitzicht over de hele stad. Het is geïnitieerd door twee architecten, Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl. Zij hebben de leegstaande bovenste etage van het voormalige stadsdeelkantoor De Baarsjes in Amsterdam West op duurzame wijze en met minimale middelen verbouwd.  Mooie werkplekken met uitzicht over Amsterdam.
Spaces
Herengracht 124-128 1015 BT Amsterdam
+31 (0)20 794 4700
reception.herengracht@spacesworks.com

4. Panorama West

Panorama West biedt lichte, ruime werkplekken met geweldig uitzicht over de hele stad. Het is geïnitieerd door twee architecten, Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl. Zij hebben de leegstaande bovenste etage van het voormalige stadsdeelkantoor De Baarsjes in Amsterdam West op duurzame wijze en met minimale middelen verbouwd. Mooie werkplekken, tevens met uitzicht over Amsterdam.
Panorama West
Baarsjesweg 224 – 5hg
1058 AA Amsterdam
+31 (0)6 28951304
info@temparchitecture.nl

5. Amsterdam Offices – Keizersgracht

Mooie flexwerkplekken voorzien van een houten bureau en verstelbare stoel. Je wordt er professioneel ontvangen door de receptie en daarnaast kun je gebruik maken van de faciliteiten. Zoals gratis koffie, thee en wifi.
Faciliteiten: Flipover, Whiteboard, Airco, ARBO stoel, ARBO bureau, Gratis Wifi, Gratis koffie en thee, Koffie en thee selfservice, High end, Zakelijk, Inspirerend, Modern/design, Industrieel, Printer, Scanner, Café, Receptie, Kopieermachine, ADSL-internet, Kabel-internet, Locker/ Opbergkast, Host, Lift, Toiletten, Betaald parkeren, Nabij stadscentrum.
Amsterdam Offices
Keizersgracht 241/2
1016 EA  Amsterdam
+31 (0)20-2610786
info@amsterdamoffices.nl

6. Moma & Co

De flexwerkplekken bij Moma & Co zijn fijne werkhuisjes in een informele setting, met daardoor genoeg privacy en comfort om serieus te werken. In de rest van het pand zijn veel extra ruimtes voor bijvoorbeeld bijeenkomsten, presentaties of workshops/fotoshoots. De plekken zijn al vanaf 1 dag per week te huur en zijn voorzien van een eigen wifi omgeving. Tevens zijn de werkplekken voorzien van eigen stroom en verlichting. Daarnaast is er koffie en thee beschikbaar.
Moma & Co
Bos en Lommerplantsoen 1
1055 AA Amsterdam
+31 (0)6 24707555
info@moma-co.nl

7. HNK Amsterdam Houthavens

De flexwerkplekken van HNK Amsterdam Houthavens liggen in een gebied dat volop in ontwikkeling is. Waar ooit schepen met wereldbestemmingen aanlegden, is nu een thuishaven gecreëerd voor nieuwe bedrijvigheid. Tevens heeft het stijlvolle verbouwde pakhuis aan de achterzijde uitzicht op het IJ. Dit geeft iedere onderneming, van multinational tot zzp’er, nét even dat extra’s wat nodig is om onderscheidend zaken te doen. Deze vestiging heeft hierdoor het karakter van de Amsterdammer zelf. Recht voor z’n raap en creatief. Ook de bijzondere inrichting geeft alles wat je maar kan wensen voor een kantoorruimte maar behoudt het eigen gezicht. Modern comfort en het originele karakter van het pakhuis gaan hier perfect samen.
HNK Amsterdam Houthavens
Van Diemenstraat 20-200
1013 CP Amsterdam
+31 (0)20 240 44 30
receptie.amsterdamhouthavens@hnk.nl

8. Tribes Amsterdam Amstel Station

Huur een kantoor voor een dag, een week, een maand, een jaar of langer. Of je nu alleen werkt of ruimte nodig heeft voor 100 mensen, bij Tribes Amsterdam Amstel kies je de manier waarop je wilt werken. De high-class werkplekken zijn geïnspireerd door de Suri stam, wiens fascinerende tradities en artefacten zorgen voor een constante bron van inspiratie tijdens jouw bezoek.
Tribes Amsterdam Amstel Station
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 2252353
celine.vanasbeck@tribes.world

9. WeWork Weteringschans

De werkruimten en kantoren omvatten individuele ruimten. Voor teams van 1 tot 100+ personen. Met glazen wanden voor meer privacy, maar met behoud van natuurlijk licht en openheid. De gemeenschappelijke ruimten hebben daarnaast een opvallende en moderne esthetiek en sfeer die inspirerend werken. De flexwerkruimten maken het eenvoudig om te werken in een van de beste Europese steden.
WeWork Weteringschans
Weteringschans 165 C
Amsterdam 1017XD
+31 (0) 20 262 1168

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →