Website maken? Voorkom afhaken!

Avatar foto Personal branding
Page 1 Created with Sketch.
14 Shares
Website maken? Voorkom afhaken! | ZZP Barometer

5 tips om ervoor te zorgen dat jij je website wél afmaakt

Elke ondernemer kan er last van hebben: het afhaakmoment bij het maken van een website. Als je een website maakt, wil je precies formuleren waar je voor staat en wat je aanbiedt. Daar ben je misschien nog onzeker over. Bovendien is het vaak eng om ‘op het podium’ te stappen. Dit leidt in het gunstigste geval tot vertraging bij het maken van je website, maar soms ook tot volledig afhaken. Alle energie, tijd en geld is dan verloren: de website komt er niet meer en sterft een stille dood.

Wat kun je doen als je op het punt staat om af te haken?

Heb jij jouw missie, visie en strategie op een rij? Download deze gratis checklist

Jij kan als freelancer, interim professional of (z)zp’er moeite hebben met het opstellen van je missie, visie en strategie. Download onze gratis checklist en krijg hulp bij het opstellen van jouw missie, visie en strategie.

Meer info

Tip 1 Maak het klein

Er is niets mis met een beetje ambitie. Maar als het om je eerste website gaat: maak het klein. Richt je op de belangrijkste pagina’s van je website en zorg ervoor dat je daarmee live gaat. Later kan je je website altijd nog uitbreiden. Denk hierbij aan: homepage, over jou (met foto), je diensten en een contactpagina. Deze tip is zeker handig als je een perfectionist bent: je maakt dan een paar echt goede pagina’s.

Tip 2 Vraag hulp

Vraag hulp aan mensen die dichtbij je staan: je coach, je webbouwer, een goede vriend(in) of collega-ondernemer. Het kan al heel fijn zijn om te horen dat je niet de enige bent met dit probleem. En anderen hebben vaak goede tips voor je.

Tip 3 Besef dat het een website is en geen flyer

Er is iets geweldigs aan websites: het is geen papier! Alles kan op elk moment aangepast worden. Je hoeft dus niet op het moment dat je website live gaat 100% zeker te zijn van je teksten en mag deze later nog aanpassen.

Tip 4 Stop met vergelijken en wees trots op jezelf

Het kan geen kwaad om inspiratie op te doen bij andere websites. Maar overdrijf dit niet, dit kan heel verlammend werken. Bekijk vooral wat jij graag wilt zeggen en benoem wat jou uniek maakt.

Tip 5 Bedenk: iets is beter dan niets (en de beste stuurlui staan aan wal)

Als je een website maakt, laat je jezelf zien. Op het moment dat je dat vanuit je eigen gevoel en naar beste kunnen doet, dan is dat goed. Het hoeft niet perfect te zijn, als het maar klopt met wie je bent. Ben je bang voor kritiek? De meeste opmerkingen kun je verwachten van mensen die zelf nog geen website hebben. Bovendien: jij bepaalt zelf of je iets gaat doen met die kritiek.

Steun elkaar

Ten slotte nog een oproep. Laten we elkaar steunen. Als iemand zijn website live heeft gezet, juich dan. Laat weten hoe knap je het vindt. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn. Dus heb jij je website onlangs live gezet? Dan vind ik je in ieder geval een held.

Avatar foto
Daphne de Gouw

Daphne de Gouw maakt WordPress websites voor kleine ondernemers (o.a. zzp’ers, coaches, therapeuten, stichtingen). Zij doet dit onder haar bedrijfsnaam ‘MetDaphne’ sinds 2012. Daphne besloot na bijna 20 jaar werken aan intranet en internet projecten bij diverse organisaties haar eigen onderneming op te richten. Alle kennis en ervaring op het gebied van online communicatie gebruikt zij nu bij het maken en onderhouden van websites voor (startende) ondernemers.

Bekijk alle artikelen van Daphne de Gouw →

Aanbevolen

5 praktische tips voor de vindbaarheid van je website
Groei
Page 1 Created with Sketch.
14 Shares
zzp'er moet website optimaliseren
Zzp’er mist omzet door slechte website
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
14 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →