Welke online boekhoudprogramma’s zijn het beste voor zzp’ers?

Avatar foto Ranglijsten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Weet als zzp’er welke online boekhoudprogramma’s er zijn

ZZP Barometer geeft jou als zzp’er een handige, inspirerende, stimulerende, trendy toplijst. Een lijst met musthaves, best-offs, tips en must knows. Zo ben je altijd up-to-date en zal weinig jou ontgaan op zzp-gebied. Hieronder lichten wij de beste 12 online boekhoudprogramma’s voor zzp’ers in Nederland uit.

Waarom een online boekhoudprogramma als zzp’er?

De meeste online boekhoudprogramma’s richten zich op het gebruiksgemak, omdat ze weten dat ondernemers veel tijd nodig hebben voor de opbouw van hun bedrijf. Maak hier dus gebruik van en kijk wat voor jou het gemakkelijkst werkt. Daarnaast is de online helpdesk bij veel online boekhoudpakket een aangename toevoeging, waar je met al jouw vragen terecht kunt. 

Eenmaal aan het werk met jouw keuze, zal je bij een goede online boekhouding als zzp’er minder zorgen hebben, geld besparen en meer tijd overhouden om je aandacht op andere zaken binnen jouw bedrijf te richten. 

De volgende online boekhoudprogramma’s zijn wellicht interessant voor jou. Kijk en onderzoek welke het beste bij jou past als zzp’er.

1. e-Boekhouden.nl

Dit online boekhoudpakket werd speciaal voor zzp’ers en startende ondernemers ontwikkeld en heeft met de tools van e-Boekhouden ruim voldoende om een geslaagde boekhouding te voeren. Het pakket is eenvoudig, maar tegelijk compleet en daardoor is een grote voorkennis van boekhouden niet vereist. Het programma lijkt wat op een traditioneel boekhoudpakket, maar dan sterk vereenvoudigd: afschrijving gaan automatisch, inclusief het berekenen van de afschrijving schema’s.

Verder beschikt e-Boekhouden over een zeer uitgebreide en nagenoeg complete online handleiding en een online kennisdatabank met voorbeelden en tips. Bijna al je vragen zullen hiermee beantwoord kunnen worden. Heb je toch nog een probleem of vraag, dan is er de helpdesk om je bij te staan. Ook dit online boekhoudprogramma is voorzien van bankkoppelingen, mobiele app en ook de btw-aangifte wordt direct opgemaakt en verstuurd vanuit het programma.

Overigens heeft e-Boekhouden.nl een actie voor startende zzp’ers. Je kunt nu 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend boekhouden.

2. Rompslomp.nl

De vormgeving en functionaliteiten van Rompslomp zijn ideaal voor zzp’ers en freelancers. Het is een erg gebruiksvriendelijke tool die eenvoud uitstraalt en daardoor prettig werkt. Verder biedt Rompslomp alle ondersteuning en basisfunctionaliteiten die je nodig hebt om zelf je boekhouding te doen: onbeperkt facturen maken, bonnetjes opslaan en inboeken, een gratis app en inzicht in betaalstatussen.  

Het pakket heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een volwaardige boekhouding voer je al vanaf 15 euro per maand en voor de zzp’er die wil factureren is het pakket zelfs gratis.

3. Ficsus.nl

In Ficsus.nl kun je de volledig administratie bijhouden en alle verplichte informatie leveren zonder echte kennis te hebben van boekhouden. De interface is heel basic vormgegeven maar daardoor wel duidelijk. Het pakket is ideaal voor bedrijven die naast de basisboekhouding ook te maken hebben met rittenregistratie of urenregistratie. Als je producten verkoopt (bijvoorbeeld via een webshop), dan zijn er andere betere pakketten. 

Heb je vragen dan heeft Ficsus een snelle en heel goed te bereiken helpdesk. Telefonisch zijn ze zelfs van 7.00 tot 23.00 uur te bereiken. Dus mocht je vragen hebben wanneer je in de avond de administratie bijwerkt, dan heb je direct antwoord.

4. DigiBTW

Het boekhoudprogramma van DigiBTW is volledig ingericht op het supereenvoudig doen van je BTW-aangifte als zzp’er en dus de basisboekhouding. Voor een hele lage maandprijs (10 euro per maand) biedt DigiBTW je alle functionaliteiten die je nodig hebt voor het snel en eenvoudig bijhouden van je boekhouding. Het heeft een moderne, overzichtelijke interface die het makkelijk maakt om zelfstandig mutaties te verwerken zonder hulp van een boekhouder. 

Met diverse extra functies voor een uren-, project- en rittenadministratie heb je alles voor een complete administratie waarmee je de Belastingdienst te vriend houdt.

5. Visma

Visma eAccounting is een compleet online boekhoudpakket, waarbij boekhouden én factureren altijd onbeperkt is. Voor slechts €16 per maand heb je je boekhouding goed geregeld als zzp’er en profiteer je van een mobiele app en uitstekende klantenservice.
Visma eAccounting beschikt over moderne functionaliteiten die je als kleine ondernemer helpen bij het eenvoudig bijhouden van je administratie. Denk aan diverse bankkoppelingen, een kant-en-klaar BTW overzicht, een bonnetjes app en diverse koppelingen met kassa en webshop. Startende zzp’ers ontvangen leuke extra’s zoals één jaar lang een gratis abonnement en gratis online boekhoud trainingen.

Wie zijn de beste opdrachtgevers van Nederland? Download de whitepaper hier!

Begin 2017 zijn de beste opdrachtgevers van Nederland bekend gemaakt, tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid in Amsterdam. Op zoek naar een opdrachtgever? Download de whitepaper gratis.

Meer info

6. Reeleezee

Bij Reeleezee maken ze het makkelijk om een administratie bij te houden: een boekhoudprogramma voor ondernemers. Geen onbegrijpelijke boekhoudtermen maar er is geautomatiseerd wat geautomatiseerd kan worden. “je bent tenslotte ondernemer, geen boekhouder,” is de slogan van Reeleezee. Sinds 2003 legt Reeleezee zich steeds meer toe op het online boekhouden voor zzp’ers en startende ondernemers en dit heeft een flexibel boekhoudpakket tot resultaat.

De flexibiliteit van het pakket is een groot voordeel en zorgt voor een goede ervaring voor de gebruiker. Je kunt het pakket, door middel van het toevoegen of desgewenst weer verwijderen van afzonderlijke modules, precies zo inrichten zoals jij graag wilt als zzp’er. Sommige zaken doe je misschien liever zelf, andere laat je weer liever over aan een expert. Zo richt je als ondernemer zelf jouw online boekhoudpakket in en stem je het af op jouw behoefte. Het online boekhoudprogramma van Reeleezee is voorzien van een Zeker-Online keurmerk, is gebruiksvriendelijk en eenvoudig en toegankelijk voor iedere ondernemer.

7. Silvasoft

Het totaalpakket van Silvasoft bestaat uit verschillende modules. De meest gebruikte modules zijn die op het vlak van boekhouding en facturatie, maar daarnaast kun je het systeem ook koppelen aan jouw relatiebeheer, producten, verkoop, projecten, registratie van uren, personeel, diverse taken, gebruiksbeheer, administratie of communicatiekanalen. Bij Silvasoft spreekt men dus terecht over een totaalpakket. De boekhoudmodule start vanuit een grafisch dashboard waarin je zelf de inhoud van de boekhouding kan gaan bepalen. Ook scoort Silvasoft zeer goed in gebruiksvriendelijkheid. Het pakket is vrij eenvoudig in gebruik en, in combinatie met het luisterend oor van de helpdesk, de hulpvideo’s, instructies en demo’s ben je snel vertrouwd met het hele pakket.

8. MoneyMonk

Het online boekhoudpakket van MoneyMonk is speciaal voor (startende) dienstverlenende zzp’ers en freelancers. Het pakket is overzichtelijk ingericht, waardoor je als zelfstandig ondernemer zelf eenvoudig je administratie kunt bijhouden. De software is intuïtief, dus al doende leer je. Met dit programma kun je online factureren en boekhouden en de online software biedt ondersteuning voor vrijwel alle Nederlandse banken. Het is dus mogelijk bankmutaties van jouw bedrijfsrekening automatisch te importeren in het systeem. Ontvangen of uitgevoerde betalingen worden op die manier automatisch gekoppeld aan de openstaande facturen.

MoneyMonk is een helder, effectief en efficiënt boekhoudpakket. Alles wordt duidelijk weergegeven, staat online en is op de klant georiënteerd. Ook kun je gebruik maken van een handige app. Zo is het mogelijk onderweg jouw administratie up-to-date te houden, bonnetjes te scannen, uren en ritten te boeken en zo digitaal op te slaan. Ook de btw-aangifte wordt met dit boekhoudprogramma automatisch voor je berekend. Dus, altijd een goede boekhouding tot je beschikking, zonder dat je er zelf een boekhoudgenie hoeft te zijn. Heb je toch vragen kun je bij het helpcentrum van MoneyMonk terecht.

9. Moneybird

Gebruikers van hun online boekhoudprogramma willen ze bij Moneybird iedere dag verrassen met de eenvoud van het platform. Het programma werkt intuïtief en heeft een simpel karakter, waardoor de financiële administratie voor ondernemers gemakkelijk is: eenvoud en gemak staat centraal. Moneybird is en blijft dan ook volop in beweging, met nieuwe functies.

Het is een volledig boekhoudpakket waarmee je in een handomdraai een offerte of een factuur kunt maken. Factuurregels kun je direct aan de categorieën koppelen. Documenten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd via je mobiel of het web. De btw-percentages uit de facturen en inkomende documenten worden automatisch verwerkt in je btw-aangifte. Zo blijft je boekhouding altijd op orde. Heb je toch vragen dan is er een uitgebreide kennisbank op de site van Moneybird aanwezig om je antwoorden te vinden. Ook is er een lijst met adviseurs gecreëerd die, als je daar behoefte aan hebt als zzp’er, over je schouder mee kunnen kijken als extra ondersteuning.

10.  

Dit boekhoudprogramma biedt goede software aan om zelf te factureren en te boekhouden. SnelStart streeft er namelijk naar om de boekhouding van ondernemers 100% te automatiseren. Je bent tenslotte een ondernemer, geen boekhouder vinden ze bij SnelStart. Er zijn koppelingen mogelijk die je veel tijd besparen als ondernemer en de automatische voorraadbeheer functie is ook een pluspunt. Sinds 1982 is dit familiebedrijf al gespecialiseerd in boekhoudprogramma’s en facturatiemodules.

Je begint eenvoudig met een beknopte variant en kunt door verschillende modules te combineren een pakket samenstellen dat goed bij je past. Ook de app is handig en geeft je altijd inzicht in jouw administratie via een dashboard. Je kunt zo eenvoudig onbeperkt online factureren en hebt de mogelijkheid om inkoopbonnen- en facturen automatisch te verwerken via een foto van je smartphone of tablet. Heb je toch nog vragen dan kun je snel in contact treden, maar is er ook een uitgebreid kennisplein, zijn er webinars en instructievideo’s ter ondersteuning. Daarnaast wordt er met dit programma automatisch van jouw administratie een back-up gemaakt. Over de afgelopen 30 dagen kun je ieder gewenst tijdstip selecteren en de administratie terug zetten naar de stand van toen.

11.  

Exact Online is de online cloud versie van het administratiepakket van Exact. Met Exact Online kun je jouw administratie eenvoudig beschikbaar stellen aan de boekhouder of accountant. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de boekingen doen en de accountant de controle voor de btw-aangifte laten doen. Het basis pakket van Exact Online heeft een compleet administratiepakket met alle benodigde functies. Wil je meer of een specifieke ondersteuning dan zijn er meerdere modules verkrijgbaar.

12. Twinfield

Twinfield is een online boekhoudpakket, met een Zeker-online keurmerk, dat startende ondernemers en zzp’ers begeleidt bij de opvolging van betalingen, facturen en rapporteringen. Twinfield heeft een speciale abonnementsvorm voor zzp’ers gelanceerd: Twinfield Factureren. Een zzp’er die zo’n abonnement heeft lopen, kan zijn facturen rechtstreeks in het professioneel boekhoudplatform opmaken. Het programma is gemakkelijk in gebruik en je leert er intuïtief in te werken. Voor startende ondernemers biedt Twinfield ook een online training voor boekhouden aan. Bij Twinfield heb je geen installatie en updates van boekhoudpakketten nodig en heb je altijd en overal toegang tot de meest actuele financiële gegevens. Er is ook een app, waarmee je op afstand de kilometer- en urenadministratie kunt bijhouden en updaten. Verder kun je met dit boekhoudprogramma makkelijk samenwerken met je accountant of administratiekantoor.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →