Freelancers zijn de toekomst

Avatar foto Het Nieuwe Werken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Toekomst freelancers India groei

Zelfstandigheid steeds aantrekkelijker voor jongeren

Mensen zijn steeds meer geneigd om de negen-tot-vijf-cultuur te ontwijken. De digitale ontwikkelingen en de groei van het aantal start-ups hebben de evolutie van de gig economy aangestuurd. Dat schrijft Entrepreneur.com.

Het werken in de toekomst wordt gedreven door flexibele werkuren, zonder tijdsbelemmeringen. Recent onderzoek van McKinsey wijst uit dat naar schatting 20-30 procent van de werkenden in ontwikkelde markten zich bezighoudt met zelfstandig werk.

Jongeren starten massaal als freelancer

Nu de millennials en ‘generatie Z’ steeds meer bewegen richting bedrijfsmanagement, kan een grote verschuiving worden waargenomen richting freelancen.

In de Verenigde Staten is voorspeld dat in 2023 ongeveer de helft van de werkende bevolking uit freelancers zal bestaan. In India worden elke maand zelfs 500.000 (!) nieuwe bedrijven opgericht.

Uitbesteding taken rendabeler

De gig economy heeft invloed op zowel recruiters als werknemers. De snelle groei in de ontwikkeling van deze markten en de groeiende afhankelijkheid van de flexibele arbeid verstoort de traditionele wervingsmethode van bedrijven. Bovendien maakt deze nieuwe methode het uitbesteden van taken veel rendabeler. Dit geldt voor zowel kleinere bedrijven als voor multinationals. Beide soorten bedrijven verbeteren hun productiviteit en tijdsmanagement door richting deze nieuwe manier van inhuren te bewegen.

Grote organisaties kunnen dankzij dit nieuwe model zzp’ers inhuren die meerdere vaardigheden nodig hebben, voor de prijs van een enkele werknemer. Dit heeft ook voor een groei gezorgd van crowdsourcingplatforms die constant bezig zijn met het dichten van het gat tussen klanten en zzp’ers.

Freelancers zijn de toekomstige beroepsbevolking

Het is voor veel jonge mensen aantrekkelijk om voor zichzelf te beginnen, omdat het veel voldoening en vrijheid geeft. Natuurlijk brengt het ook risico’s met zich mee, maar we lijken er niet meer omheen te kunnen: freelancers zijn de toekomst.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Onderzoek Tentoo 55-plussers
Opdrachtgevers geven meer uit aan freelancers
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Kvk-bedrijvendynamiek
Recordaantal starters in eerste helft 2018
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →