Jij bent niet het belangrijkste in jouw bedrijf

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Klant is koning

Besteed meer aandacht aan jouw klant

Weet je wie het allerbelangrijkste in je bedrijf is? Denk eens goed na. Nee, het is niet wie je denkt dat het is. Jij bent het niet zelf. Het belangrijkste is je (potentiële) klant en de aandacht die je hem of haar geeft.

Dit is de kern. Dat lijkt zo logisch en toch is het dat niet. De kans is namelijk best groot dat je in de “wachtstand” staat. Herken je dat? Ben je nog liever met zaken achter de schermen bezig? Met een blinkende website, een duidelijk beeld van je aanbod en je belemmerende gedachten die je klein houden.

Het draait niet om jou

Ben ik wel goed genoeg? Zit er wel iemand op míj te wachten? Eigenlijk is dat best een beetje egoïstisch. Al die waardevolle kennis bij je te houden en niet te delen. Want… het gaat niet om jou!

Investeer in je relaties

Zonder aandacht is er geen volgende stap en kun je net zo goed tegen een muur praten. Het goede nieuws is: het is te leren. Realiseer je dat elke relatie een logische opbouw kent. Of het nu gaat om een privé-relatie of een relatie die zakelijk is. Relaties zijn net bankrekeningen: je kunt geld storten en je kunt er geld vanaf halen.

Ervaringen in de plus

Geld is feitelijk de ervaring. Met een leuke ervaring ga je plussen, een negatieve ervaring zet je in de min. Een van de geheimen van het ondernemerschap is dat je eigenlijk niet hoeft te verkopen. Het enige dat je hoeft te doen, is aandacht geven en storten op de emotionele bankrekening.

Al honderden ondernemers heb ik dit principe uitgelegd, en met heel veel succes. Ik heb ze geleerd om heel gestructureerd te werken aan aandacht. Het draait namelijk niet om jou…

Succesvolle groeten,
Jolanda

Avatar foto
Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson is sinds 14 jaar ondernemer en de laatste jaren actief als ondernemerscoach. Ze helpt ondernemers in hun persoonlijke en zakelijke groei. Jolanda is bekend geworden door het  acquisitiebord, haar titel zakenvrouw van Flevoland 2015. Onlangs verscheen haar boek ‘Geef je bedrijf een KICKSTART: Klanten vinden en binden in de eerste vijf jaar van je onderneming’. Jolanda’s motto: begin maar gewoon…

 

Bekijk alle artikelen van Jolanda Wicherson →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Jolanda Wicherson | Coaching
Het hol van de draken
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Petra Fehring | Rollen zzp'er
Wie runt jouw bedrijf?
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →