Infographic: meerderheid zzp’ers heeft groeiambitie

66% van zzp’ers wil groeien, 20% zelfs met personeel

BEEMSTER – De meerderheid van de zzp’ers in Nederland (66%) heeft de ambitie om te groeien zonder personeel. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 546 zzp’ers. In totaal gaat het om meer dan 190.000 zzp’ers met een ambitie om te groeien door personeel in dienst te nemen. “Eén op de vijf zzp’ers (20,2%) wil zelfs groeien door personeel aan te nemen, en heeft dus ambitie om mkb’er te worden. De zzp’er is dus zeer goed voor de werkgelegenheid in Nederland,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Locatie-onafhankelijk werken

Bijna 70% van de zzp’ers geeft aan op dit moment locatie-onafhankelijk te werken. “Voor een groot deel van de zzp’ers is internationale groei daardoor zeker weggelegd,” zegt Sakkers.

Internationaal succes

In totaal hebben 314.294 zzp’ers – ofwel één op de drie zzp’ers – de ambitie om internationaal te groeien, met of zonder personeel. In de volgende infographic staan alle onderzoeksresultaten van de ZZP Barometer (download PNG-versie van infographic):

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →