Infographic: Aantal zzp’ers met leaseauto neemt toe

Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Zzp’er met leaseauto reist langer en vaker

ALMERE – Het aantal zzp’ers dat in een leaseauto rijdt is sinds 2014 meer dan verdubbeld. Vooral in het afgelopen jaar is het aantal zzp’ers dat over een leaseauto beschikt flink toegenomen, namelijk met 65,8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 999 zzp’ers.

12,1 procent van de zzp’ers rijdt momenteel een leaseauto, terwijl in 2014 dit percentage nog slechts 5,2 procent bedroeg. In 2015 had 6,4 procent van de zzp’ers een leaseauto en in 2016 was dit aantal al gestegen naar 7,3 procent.

Auto leasen meest voordelige optie volgens leasende zzp’ers

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 37,5 procent van de zzp’ers met een leaseauto denkt dat het leasen van een auto de meeste voordelige optie is wat betreft het gebruik van een auto. Van de zzp’ers met een gekochte auto denkt slechts 5,1 procent dat dit het geval is. Volgens de grote meerderheid van deze groep (60,2%) is het kopen van een tweedehands auto het meest voordelig. 35 procent van de leasende zzp’ers denkt dat het aanschaffen van een gebruikte auto de meest voordelige optie wat betreft het gebruik van een auto is.

Zzp’er met leaseauto reist langer en vaker

Zzp’ers die over een leaseauto beschikken rijden gemiddeld genomen iets meer kilometers dan zzp’ers met een gekochte auto, namelijk 1,3 procent meer. Het verschil in reistijd is groter: gemiddeld zijn zzp’ers met een leaseauto 10,4 procent langer onderweg dan zzp’ers die hun auto hebben gekocht. Deze laatste groep zzp’ers reist dan ook minder vaak in de spits: 52,6 procent van de zzp’ers met een gekochte auto reist voornamelijk in de spits, tegenover 60,0 procent van de zzp’ers met een leaseauto.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 999 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
(download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Lease | ZZP Barometer - leaseauto
Leasen vaak betere optie voor zzp'er
Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →