Help! Mijn agenda is leeg

Avatar foto Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares
Help! Mijn agenda is leeg | ZZP Barometer

3 positieve manieren om je lege agenda te vullen

Zit je even zonder opdrachten? Geen probleem. Je agenda is niet halfleeg, hij is halfvol. En voor de andere helft heb je drie positieve vulmiddelen tot je beschikking. Wat je in ieder geval niet moet doen is bij de pakken neerzitten en op social media gillen dat je dringend weer een klusje nodig hebt. Of de hele dag op de bank hangen en mokkend een slechte serie kijken op Netflix.

Die verleiding is overigens heel groot en heel begrijpelijk. Veel zzp’ers – waaronder de schrijver van dit stukje – schieten van vier ongevulde dagen al flink in de stress. Maar doe het niet. Vecht ertegen. Geniet van de lege uren. Die blanco vlakjes in je agenda zijn namelijk tijdcadeautjes. Door je niet aan het werk te zetten, hebben je opdrachtgevers je eigenlijk iets heel moois gegeven: tijd. Tijd om de dag te plukken en om dingen te doen waar je anders geen tijd voor hebt.

Wie zijn de beste intermediairs van Nederland? Download de whitepaper hier!

Begin 2017 zijn de beste intermediairs van Nederland bekend gemaakt, tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid in Amsterdam. Op zoek naar een intermediair? Download de whitepaper gratis.

Meer info

Agendavulmiddel 1

Ga lekker spelen met je kinderen. Of weer eens wandelen met je oma. Ga dansen met je lief op het strand en zingen met je vrienden in het zwembad. Maak er een spontane vakantie van, een kleine sabbatical of een voorproefje op je pensioen.

Agendavulmiddel 2

Beginnen je vingers toch weer te jeuken? Of voel je je sowieso te onrustig om ongegeneerd te relaxen? Gebruik dan je tijdcadeautjes voor indirecte zelfpromotie. Doe iets wat je eigenlijk al heel lang een keer wilde doen. En waarmee je onder de aandacht kunt komen van je klanten en prospects. Schrijf als belastingadviseur een scherp blog over de veranderende zzp-wetgeving. Maak als stucadoor een kunstwerkje op je eigen plafond. Maak als automonteur een vlogje over hoe je in recordtijd een carburateur schoonmaakt. Geef als meubelmaker je eigen visie op de Rietveld-stoel. Maar wat je ook doet: zorg dat je netwerk het ziet. Mail het naar je klanten. Deel het op social media. Stuur het naar de krant.

Die indirecte zelfpromotie heeft twee voordelen. Eén: je komt weer onder de aandacht van je opdrachtgevers zonder te bedelen om een klusje. En twee: je laat je opdrachtgevers zien dat je een gepassioneerde zzp’er bent. Iemand die het zelfs in z’n vrije tijd niet kan laten om met zijn vak bezig te zijn.

Agendavulmiddel 3

Vind je indirecte zelfpromotie te eng om te doen in je lege agenda uren? Omdat je misschien ontzettend onzeker bent en hard klussen nodig hebt? Is niet erg. Ook daar kan de schrijver van dit stukje zich heel goed in herkennen. Vul dan je lege uren dan met vulmiddel 3. En besteed de vrije uren om van je klanten je vrienden te maken. Hoe? Daar kom ik in een later stukje op terug.

Avatar foto
Pascal Boogaert

Pascal Boogaert is als zelfstandig creatief werkzaam in marketing en communicatie. Hij heeft twee boeken geschreven, waaronder ‘Vogelvrij’. In dit boek – www.vogelvrijboek.nl – zijn de wijze levenslessen van meer dan 50 zelfstandigen verzameld. Daardoor is het boek een onmisbare vriend voor iedereen die als zelfstandige werkt (of wil werken) in marketing en communicatie. Pascal is tevens voorzitter van The Freeforce; een collectief van meer dan 150 freelancers.

Bekijk alle artikelen van Pascal Boogaert →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →