Checklist: maak jouw website zomerklaar!

Checklist: doe de website zomercheck! | ZZP Barometer

Jouw website weer up-to-date in 8 stappen

De zomervakantie, een mooie tijd om extra aandacht te besteden aan jouw website. Waarschijnlijk heb je net iets meer tijd dan normaal. Controleer je website met deze checklist en maak je website weer up-to-date. Zo ga jij zorgeloos de zomer in.

Wat zijn jouw Unique Selling Points (USPs)? Download deze gratis checklist

Jouw eigen propositie is binnen jouw branche erg belangrijk. Je USP helpt daarbij onderscheidend en concurrerend te zijn. Download deze checklist en zorg ervoor dat jij bewust bent van jouw USPs.

Meer info

1. Controleer je agenda / evenementen

Heb jij evenementen of een agenda op je website staan? Check dan of je data nog kloppen en of evenementen die geweest zijn al van je website zijn gehaald. Dat geeft weer een frisse en actuele indruk.

Tip: Voor evenementen kun je gebruik maken van diverse WordPress plugins. Daarin kun je aangeven dat evenementen die in het verleden plaatsvinden niet getoond hoeven worden. Handig! Zo gebruik ik zelf Event Organiser.

2. Test je contactformulier en eventuele andere formulieren

Wanneer heb jij voor het laatst jouw eigen contactformulier getest? Het is goed om te weten of alles nog werkt.

Tip: de plugin Visual form builder bewaart een kopie van ingevulde formulieren op je website, handig als er eens iets mis gaat. Dit is een relatief eenvoudige plugin om een contactpagina mee te maken.

3. Maak een backup en regel de nodige updates

Weet jij zeker dat er back-ups gemaakt worden van jouw website? Zo niet, gebruik dan een plugin hiervoor zoals All-in-One WP Migration. Maak eerst een back-up van je website, bekijk hier hoe dit werkt. Doe daarna alle updates 1 voor 1 (kijk bij Dashboard -> updates). Controleer tussendoor steeds of je website nog goed werkt. Neem hier de tijd voor. Wees voorzichtig met het updaten van een thema, vraag bij twijfel je webbouwer om advies.

Tip: Wist je dat je updaten en een back-up maken eigenlijk eens in de twee weken moet doen voor de veiligheid van je website? Zet dit in je agenda als een terugkerende afspraak.

4. Controleer alle links

Bekijk of al je links nog werken. Zo niet, repareer deze of haal ze weg.

5. Voeg referenties/recensies toe

Waarschijnlijk heb je de laatste maanden hard gewerkt. Is het nu tijd om wat referenties te vragen en toe te voegen? Referenties zijn onmisbaar op een website als jij producten of diensten levert. Geef ze een mooi plekje op jouw site.

6. Check je Over Mij pagina

Is er nog iets veranderd? Heb je meer werkervaring toe te voegen of ben je je op andere doelgroepen gaan richten? Klopt de tekst nog met wie je bent?

Heb jij jouw missie, visie en strategie op een rij? Download deze gratis checklist

Jij kan als freelancer, interim professional of (z)zp’er moeite hebben met het opstellen van je missie, visie en strategie. Download onze gratis checklist en krijg hulp bij het opstellen van jouw missie, visie en strategie.

Meer info

7. Denk na over je producten / diensten

De zomer is een mooie tijd om eens op een terrasje na te denken over jouw producten en diensten. Zijn er problemen bij je klanten waar jij mee kunt helpen? Neem de tijd om met je klanten te praten. Is er een product dat eigenlijk meer aandacht verdient? Maak deze dan beter zichtbaar op je site.

8. Controleer je tarieven

Bekijk of je tarieven nog kloppen, ook op verschillende pagina’s, in pop-up vensters en in nieuwsbrieven.

Daphne de Gouw
Daphne de Gouw

Daphne de Gouw maakt WordPress websites voor kleine ondernemers (o.a. zzp’ers, coaches, therapeuten, stichtingen). Zij doet dit onder haar bedrijfsnaam ‘MetDaphne’ sinds 2012. Daphne besloot na bijna 20 jaar werken aan intranet en internet projecten bij diverse organisaties haar eigen onderneming op te richten. Alle kennis en ervaring op het gebied van online communicatie gebruikt zij nu bij het maken en onderhouden van websites voor (startende) ondernemers.

Bekijk alle artikelen van Daphne de Gouw →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →