Ondernemerstip: “Houd altijd grip op je administratie”

Een ondernemerstip van Sander Koelhuis

Als zelfstandig ondernemer heb je geen collega’s met wie je kunt overleggen. Verhalen en tips van andere ondernemers zijn dan ook erg waardevol. In de serie ‘Ondernemers onder elkaar’ wordt ondernemers gevraagd hun beste ondernemerstip te delen. Zo leren we van elkaar. In deze video is Sander Koelhuis aan het woord: “Onze overtuiging is dat wij de klant vooral laten spreken over de ervaringen die wij met elkaar hebben gehad. Negen van de tien keer leidt dat tot een concrete opdracht.”


Sander Koelhuis is mede-eigenaar van Reconsul, waarmee hij retailorganisaties helpt bij vraagstukken op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Op basis van zijn eigen ervaringen als ondernemer geeft Sander tips. Over het oplossen van zakelijke geschillen, het kiezen van een werkplek en het doen van de administratie: “Wij houden ervan om grip te houden op onze administratie, en houden alles in eigen hand. Maar ook als je je administratie niet zelf doet, moet je altijd kritische vragen blijven stellen aan je boekhouder.”

De serie ‘Ondernemers onder elkaar’ is een initiatief van Centraal Beheer.

Centraal Beheer
Partner van ZZP Barometer

Speciaal voor (zelfstandig) ondernemers hebben we het Bedrijfsverzekeringen Pakket. Schadeverzekeringen waarmee je de belangrijkste risico’s van jou en jouw bedrijf in één keer online goed regelt. Natuurlijk bepaal je zelf welke risico’s je af wilt dekken. Bekijk de meest gekozen schadeverzekeringen voor zzp’ers

Bekijk alle artikelen van Centraal Beheer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.