Ga jij met passie de feestdagen tegemoet?

Sentini Grunberg Vakantie & vrije tijd
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Doe dat waar je gelukkig van wordt, wat dat ook is

Als ondernemer ben je dagelijks bezig met je passie. Toch? Of zijn er ook zaken aan het ondernemerschap die je liever niet doet? Natuurlijk zijn die er. Maar ook naast het ondernemen kun jij activiteiten starten die je extra energie geven. Deze energie sijpelt dan weer door naar je onderneming.

Passie

Passie, dat komt van binnenuit. Het is een roeping. Ga eens bij jezelf na. Heb jij ook zoiets? Iets wat jou trekt? Iets wat je heel graag doet en je ook nog eens veel energie geeft? Gun jij jezelf dan ook de tijd om dit daadwerkelijk te doen? Niet voor eer, geld of erkenning, nee, gewoon voor jezelf.

Oprah Winfrey zei eens in een interview: “Het is jouw taak om je pad te bewandelen, luister naar je roeping”. Het kan zijn dat je met je passie geld kunt verdienen en ervan kunt leven. Maar daar gaat het niet om. Ook als dat niet zo is, is het van belang dat je doet wat jou energie geeft. Combineer het desnoods met je dagelijkse job.

Inspiratie

De dingen die jou inspireren kunnen van tijd tot tijd veranderen. Vaak zit er een rode draad in, maar het is afhankelijk van de levensfase waarin jij je bevindt. Wat vind je op dit moment het belangrijkst? Voor mijzelf is mijn missie altijd hetzelfde geweest: mensen inspireren om hun volledige potentieel te benutten. De uitingsvormen zijn gedurende de loop van de tijd wel veranderd. Het begon met een dansschool, daarna wellness en vitaliteitsworkshops, en vervolgens organiseren van events, content marketing, het geven van lezingen en het produceren van onlinevideo’s. En het schrijven van mijn boek: Joyful Ondernemen. De missie blijft constant, alleen het medium verandert. Maar je missie is wel bepalend voor de stappen die je neemt.

Terug naar je jeugd

Mocht je geen idee hebben wat jou inspireert, dan zijn er vaak wel aanwijzingen vanuit je jeugd.
– Wat vond je als kind het leukst om te doen?
– Waar kreeg je als kind de meeste energie van?
– Welke spellen speelde je het meest?
– Was er een hobby of activiteit waar je helemaal dol op was?
– Hield je van creatief bezig zijn?
– Vond je het heerlijk om een sport te beoefenen?

Al deze zaken geven je aanwijzingen voor een wellicht ondergesneeuwde passie die jou nieuwe energie kan geven. En dat is iets wat we tijdens deze winterdagen allemaal wel kunnen gebruiken!

Wil jij een collega-ondernemer inspireren met de feestdagen? Bestel dan hier mijn boek Joyful Ondernemen.

Sentini Grunberg
Sentini Grunberg

Sentini Grunberg richtte in 2008 als 19-jarige haar eerste onderneming op: InMovement, een bedrijf waarmee ze dansworkshops voor kinderen organiseerde en trainingen aan bedrijven gaf op het gebied van vitaliteit en wellness. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan focussen op het geven van trainingen over netwerken, acquisitie en personal branding. Voor haar online YouTube-programma Behind The Mind interviewt ze ondernemers van Amsterdam tot Silicon Valley. Vanaf 2016 werkt ze onder haar eigen naam sentinigrunberg.com en runt ze een videomarketing bureau Grunbergpr.com.

Bekijk alle artikelen van Sentini Grunberg →

Aanbevolen

Ondernemer is vaker tevreden dan werknemer - ZZP Barometer
Ondernemer is vaker tevreden dan werknemer
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →