Ondernemerstip: “Investeer in jezelf want daar heb je invloed op”

Een ondernemerstip van Sean Heukels

Als zelfstandig ondernemer heb je geen collega’s met wie je kunt overleggen. Verhalen en tips van andere ondernemers zijn dan ook erg waardevol. In de serie ‘Ondernemers onder elkaar’ wordt ondernemers gevraagd hun beste ondernemerstip te delen. Zo leren we van elkaar. In deze video is Sean Heukels aan het woord: “Wanneer je een boekhoudprogramma kiest, doe het dan meteen goed. Ook al is dat misschien iets duurder. Eventjes je boekhouding overzetten is namelijk ingewikkelder dan je misschien zou denken.”


Sean Heukels is eigenaar van overhemden.com, dat zich specialiseert in bovenkleding voor heren. Op basis van zijn eigen ervaringen als ondernemer geeft Sean tips. Over het uitbesteden van je administratie, investeren en het aangaan van relaties. “Wij gaan langdurige relaties aan. Hoe mooi of populair een bedrijf ook is, als wij er geen goed gevoel bij hebben, doen we het niet. Dat helpt ons heel erg.”

De serie ‘Ondernemers onder elkaar’ is een initiatief van Centraal Beheer.

Centraal Beheer
Partner van ZZP Barometer

Als (zelfstandig) ondernemer moet je zelf je oudedagsvoorziening regelen. 41% van de zzp’ers heeft nog niets geregeld. Onder meer omdat ze geen idee hebben hoeveel ze dan nu opzij moeten zetten. Daarom ontwikkelde Centraal Beheer Achmea ‘ZO’: het nieuwe oudedagsdenken voor zzp’ers. Een online platform over sparen voor later. Met inspirerende video’s over hoe andere zzp’ers aan hun oudedagsvoorziening werken. En verder vind je er informatie over onze spaarproducten. En een handige tool om eenvoudig te berekenen welk percentage van jouw inkomen je opzij kunt zetten voor later. Bereken hier hoeveel jij opzij kunt zetten voor later. Naast spaarproducten, hebben we speciaal voor (zelfstandig) ondernemers ook schadeverzekeringen: de Ondernemers Polis. Een verzekeringspakket waarmee je de belangrijkste schaderisico’s in je eigen branche in één keer online goed regelt. Bovendien bepaal je zelf welke risico’s je af wilt dekken.

Bekijk alle artikelen van Centraal Beheer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.