Frank Persoon over financiën en ondernemen

Avatar foto Financiën
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Knab | Frank Persoon

Interview met Frank Persoon, financieel adviseur

Als zzp’er wil jij jouw financiën graag zo goed mogelijk geregeld hebben. Spaar je wel (genoeg)? Plan je voldoende vooruit? Om te kijken hoe succesvolle ondernemers dit doen, interviewen wij maandelijks een van onze leden. Deze maand: Frank Persoon van Persoon Financieel Advies. Wij vroegen hem hoe hij zijn zaken op het gebied van financiën als zzp’er heeft geregeld. Het interview wordt mede mogelijk gemaakt door zzp-bank Knab, themapartner van ZZP Barometer.

Vertel: wat doe je precies, en voor wie?

Ik ben zelfstandig financieel adviseur, de naam van mijn kantoor is Persoon Financieel Advies. Naast hypotheken en verzekeringen voor ondernemers en particuliere klanten geef ik ook bedrijfsadvies en help ik startende ondernemers met raad en daad bij het opstarten van hun bedrijf.

Je hebt jouw zakelijke financiën ondergebracht bij Knab. Waarom heb jij voor deze online
bank gekozen?

Ik heb voor Knab gekozen door de scherpere tarieven, een duidelijke en goed werkende website voor het regelen van je bankzaken en feit dat echt alles online geregeld kan worden. Knab bank is een bank. Niks meer en niks minder. Alle andere banken proberen en beweren veel meer te zijn dan een bank; milieubeschermers, opvoeders, cultuurbewakers, gulle gevers, wereldverbeteraars etc. Banken zijn over het algemeen drukker bezig met het creëren van een imago in plaats van zich te concentreren op de dienstverlening.

Hoe belangrijk is het voor jou om als zzp’er een reserve achter de hand te hebben?

Als zzp’er heb je vaak te maken met wisselende inkomsten en er kan ook wel eens een periode zonder inkomsten zijn. Dan is het natuurlijk erg handig om wat reserve achter de hand te hebben.

Hoe zorg jij ervoor dat je als zzp’er genoeg financiële reserve hebt?

Weet op de eerste plaats wat je vaste bedrijfskosten zijn en wat je vaste lasten zijn waar je maandelijks rekening mee moet houden. Met behulp van een handige tool, een soort loonstrook voor zzp’ers, laat ik ook aan mijn klanten zien wat ze op basis van hun uurloon en declarabele uren, netto per maand overhouden. Daarmee krijg je op een eenvoudige manier inzicht in je inkomsten en weet je dus ook hoeveel je per maand aan reserve kunt opbouwen.

Heb jij voor jouw bedrijf bepaalde financiële doelen opgesteld?

Ja, een bedrijf zonder financieel doel is als een zeilschip zonder zeil. Mijn financiële doelen op korte termijn zijn het terugbetalen van investeerders en zorgen voor een gezonde financiële basis, zodat in ieder geval mijn vrouw niet meer fulltime hoeft te werken. Op de lange termijn wil ik graag op 60-jarige leeftijd stoppen met werken, zodat we samen nog een flink aantal jaren kunnen genieten van het leven.

Hoezeer ben jij als zzp’er al bezig met jouw inkomen en financiën in de toekomst? En hoe breng jij deze voor jezelf in kaart?

Sinds de komst van mijnpensioenoverzicht.nl is het erg handig om snel en eenvoudig inzicht te krijgen hoe je inkomen er in de toekomst uit komt te zien. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kun je dan zien of aanvullende (spaar)acties nodig zijn.

Tot slot, heb jij nog een ultieme tip voor jouw collega-zzp’ers op het gebied van financiën?

Zoek een goede boekhouder en spar af en toe eens met een bedrijfsadviseur. Dan krijg je vaak verrassende inzichten en goede tips, zodat ondernemen nog leuker wordt!

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Yvonne Verdonk over financiën en ondernemen
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →