4 voordelen van het openen van een zakelijke rekening

ZZP Barometer | Zakelijke rekening Knab

Hoe een zakelijke rekening jou en jouw bedrijf kan helpen

Ben jij van plan om je eigen bedrijf te beginnen? Leuk! Een van de eerste actiepunten die je hebt, is het openen van een zakelijke rekening. Deze is vaak iets duurder dan een privérekening, maar biedt jou als startende ondernemer wel een hoop voordelen. Knab zet vier van deze voordelen voor je onder elkaar.

1. Goed financieel overzicht voor jezelf

Het eerste voordeel van het openen van een zakelijke rekening, is gelijk ook een van de belangrijkste: een goed overzicht van je financiën. Doordat alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf een centraal punt lopen, zie je in één oogopslag hoe het bedrijf ervoor staat. Dat is een stuk lastiger als daartussen ook je wekelijkse boodschappen en abonnementskosten voor de sportschool staan.

Besteed je je boekhouding uit? Dan zal de boekhouder je ook om deze reden aanraden – of zelfs verplichten – om een zakelijke rekening te openen. Het scheelt hem of haar veel tijd als alle zakelijke transacties bij elkaar staan.

2. …en voor de Belastingdienst

Als je een bedrijf hebt, kan de de Belastingdienst jou ter controle vragen om jouw administratie te laten zien. Heb je zakelijk en privé op dat moment niet gescheiden? Dan zul je ook openheid moeten geven over je privézaken. Niet fijn, maar vooral ook helemaal nergens voor nodig.

3. Professionele uitstraling

Laten we eerlijk zijn: het oogt een stuk professioneler als jij je facturen verstuurt vanaf een zakelijke rekening dan dat je dit doet vanaf een privérekening. Als klanten je bedrijfsnaam zien op offertes en facturen, geeft dat meer vertrouwen dan je persoonlijke gegevens. En dat vertrouwen kun je nu juist goed gebruiken als beginnende ondernemer. Daarnaast hebben veel banken in hun algemene voorwaarden staan dat het niet toegestaan is om een privérekening voor zakelijke doeleinden te gebruiken.

4. Gebruikmaken van handige tools

Een zakelijke rekening biedt meer mogelijkheden dan een privérekening. Zo kun je bijvoorbeeld incasso’s instellen, betalingen met iDEAL mogelijk maken en (gratis) een zakelijke creditcard aanvragen. Bovendien bieden banken vaak handige tools en software aan, zoals bijvoorbeeld een boekhoudkoppeling of een financieel overzicht. Hiermee kun je jouw zakelijke transacties nog sneller laten verlopen en dat heeft weer een positief effect op het vertrouwen in jouw bedrijf.

Niet verplicht, wel handig

Het hebben van een zakelijke rekening is wettelijk gezien niet verplicht, maar zoals je kunt lezen wel heel handig. Wil jij een zakelijke rekening openen? Bij Knab betaal je slechts €5 per maand voor een complete zakelijke rekening. Daarin krijg je:
– een onbeperkt aantal rekeningen;
– ieder jaar de eerste 1.000 transacties gratis;
– altijd een hoge en stabiele rente.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →