Ondernemerstip: “Denk na over samenwerkingen”

Een ondernemerstip van Wendy van Kesteren

Als zelfstandig ondernemer heb je geen collega’s met wie je kunt overleggen. Verhalen en tips van andere ondernemers zijn dan ook erg waardevol. In de serie ‘Ondernemers onder elkaar’ wordt ondernemers gevraagd hun beste ondernemerstip te delen. Zo leren we van elkaar. In deze video is Wendy van Kesteren aan het woord: “Denk na over samenwerkingen. Wat kunnen anderen voor mij betekenen, en wat kan ik voor hen betekenen?”


Wendy van Kesteren heeft haar eigen schoonheidssalon en inmiddels heeft ze die op twee locaties; één aan huis en één op een vakantiepark in de buurt. Op basis van haar eigen ervaringen als ondernemer geeft Wendy tips. Over het aangaan van meerjarige contracten, maar ook over het aangaan van samenwerkingen en het bepalen van je tarief: “Ik ben bewust met mijn tarief onder de markt begonnen. Nu kan ik gaan bouwen aan een stabiel en hoger inkomen, zodat ik me straks ook kan verzekeren voor ziektekosten en iets voor mijn pensioen kan regelen.”

De serie ‘Ondernemers onder elkaar’ is een initiatief van Centraal Beheer.

Centraal Beheer
Partner van ZZP Barometer

Speciaal voor (zelfstandig) ondernemers hebben we het Bedrijfsverzekeringen Pakket. Schadeverzekeringen waarmee je de belangrijkste risico’s van jou en jouw bedrijf in één keer online goed regelt. Natuurlijk bepaal je zelf welke risico’s je af wilt dekken. Bekijk de meest gekozen schadeverzekeringen voor zzp’ers

Bekijk alle artikelen van Centraal Beheer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.