Britt van Smeerdijk over financiën en ondernemen

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
45 Shares
ZZP Barometer | Interview Knab | Britt van Smeerdijk

Interview met Britt van Smeerdijk, videomaker

Als zzp’er wil jij jouw financiën graag zo goed mogelijk geregeld hebben. Spaar je wel (genoeg)? Plan je voldoende vooruit? Om te kijken hoe succesvolle ondernemers dit doen, interviewen wij maandelijks een van onze leden. Deze maand: Britt van Smeerdijk. Wij vroegen haar hoe zij haar zaken op het gebied van financiën als zzp’er heeft geregeld. Het interview wordt mede mogelijk gemaakt door zzp-bank Knab, themapartner van ZZP Barometer.

Vertel: wat doe je precies, en voor wie?

Met mijn bedrijf Booming Productions creëer en produceer ik videocontent voor bedrijven, manage ik YouTube Channels (YouTube Channel Management) en geef ik strategisch advies op het gebied van online video,

Je hebt jouw zakelijke financiën ondergebracht bij Knab. Waarom heb jij voor deze online bank gekozen?

Ik heb in eerste instantie voor Knab gekozen omdat het de meeste voordelige bank voor mij was. Wat ik fijn vind aan Knab is het feit dat je heel gemakkelijk verschillende rekeningen kan aanmaken. Ik heb bijvoorbeeld een rekening voor sparen, btw en inkomstenbelasting.

Hoe belangrijk is het voor jou om als zzp’er een reserve achter de hand te hebben?

Heel erg belangrijk. Je hebt altijd goede maanden en minder goede maanden. Om stress te voorkomen, is het belangrijk om een buffer op te bouwen zodat je daar -als het nodig is- gebruik van kan maken.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Hoe zorg jij ervoor dat je als zzp’er genoeg financiële reserve hebt?

Ik zet elke maand een X bedrag opzij. Zo weet ik zeker dat er altijd een bedrag is om op terug te vallen mocht dat nodig zijn.

Heb jij voor jouw bedrijf bepaalde financiële doelen opgesteld?

Jazeker! Ik heb een bepaalde omzet in mijn hoofd voor het komende jaar en ook bedacht hoe ik deze omzet ga halen. Het is belangrijk om doelen te stellen, want dan weet je wanneer je op de goede weg bent of wanneer je nog wat meer gas bij moet geven om toch die gestelde doelen te halen.

Hoezeer ben jij als zzp’er al bezig met jouw inkomen en financiën in de toekomst? En hoe breng jij deze voor jezelf in kaart?

Het zou gek zijn als ik niet met mijn inkomen bezig zou zijn dus ik ben hier heel erg mee bezig. Wellicht kan ik nog beter in kaart brengen hoeveel er nou precies uitgaat want dat doe ik nog niet voldoende. Een goed doel voor komend jaar 😉

Tot slot, heb jij nog een ultieme tip voor jouw collega-zzp’ers op het gebied van financiën?

Als je een factuur betaald krijgt, zet dan altijd direct een gedeelte voor je inkomstenbelasting en btw opzij. Zo voorkom je dat je geld uitgeeft wat je later weer terug moet betalen!

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Knab | Frank Persoon
Frank Persoon over financiën en ondernemen
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares
Yvonne Verdonk over financiën en ondernemen
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
34 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →