Thuiswerken als zzp’er? Dit kost het je!

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Thuiswerken kosten | Knab Zakelijk

Je kantoor thuis kost meer dan je denkt

Thuiswerken is een van de vele voordelen van zzp’er zijn. Je bepaalt zelf of je voor je werk nog even gaat sporten of dat je tussen de middag met een vriend gaat lunchen. Maar wat kost dat eigenlijk, thuiswerken? Knab zocht het uit.

Voordelen van thuiswerken

Thuiswerken heeft veel voordelen. Je kunt de spitstrein met hoestende forensen naar een drukke kantoortuin overslaan. Ook kies je zelf in welke outfit je aan de slag gaat. Een ander voordeel: het is vaak goedkoper dan werken op locatie. Kortom, een interessante optie. Wat je echter snel vergeet, is dat de locatie waar je werkt soms duurder kan zijn dan je denkt.Dit kost thuiswerken

Als je de hele dag thuis werkt, zul je – met name in de winter – meer energie verbruiken voor de verwarming van je woning, het licht en elektrische apparaten. De kosten van thuiswerken zijn enigszins variabel, en afhankelijk van de oppervlakte van je werkruimte en je isolatiemaatregelen.

Thuiswerken in een studio van 47m2 met HR++ glas is natuurlijk stukken goedkoper dan thuiswerken in een jaren ’30-huis zonder isolatiemaatregelen. Gemiddeld kost thuiswerken, inclusief energie, koffie en thee, zo’n € 2 tot € 4 per dag. 

Houd er echter rekening mee dat er meer kosten zijn, zoals de kosten voor je bureau of een extra beeldscherm. Al deze factoren hebben uiteindelijk invloed op de kosten van thuiswerken. Deze kosten zijn, onder voorwaarden, wel fiscaal aftrekbaar.

Dit kost werken op locatie

Thuiswerken is fijn, maar soms ben je op zoek naar een inspirerende omgeving of heb je een afspraak buiten de deur. Als je gaat werken in een koffiebarretje of bibliotheek, kost dit je gemiddeld zo’n € 15 per dagdeel. Natuurlijk is dit afhankelijk van je koffieconsumptie, bestedingspatroon en de locatie van je mobiele werkplek.

Dit kost werken op een flexplek

Thuiswerken is dus over het algemeen niet zo duur, maar misschien wel wat ongezellig. Met een beetje geluk is er nog een viervoeter in huis die je af en toe komt bezoeken, maar daar houdt het vaak wel op. Een flexplek kan een goed idee zijn als je graag met andere zzp’ers en gelijkgestemden in een inspirerende omgeving wilt werken. Dat kan tevens goed zijn voor je zakelijke netwerk. Een flexplek huren kost zo’n € 115 tot € 300 per maand. De kosten zijn vaak afhankelijk van de locatie en de services die worden aangeboden.

Waar je ook werkt, altijd voordelig en online bankieren

Met een zakelijk alles-in-één pakket van Knab, de bank speciaal voor zzp’ers, regel je al jouw bankzaken 100% online. Erg handig als je het ene moment thuis en het andere moment op locatie werkt. Voor € 5 per maand krijg je een voordelig zakelijk betaalpakket met een onbeperkt aantal rekeningen en de beste klantenservice. Als starter krijg je op dit moment het eerste jaar 50% korting. Wees er snel bij!

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Zzp'er eenzaam
Zzp'ers en hun heimwee naar kantoor
Opinie
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →