Hoe ziet de ideale werkdag van een zzp’er eruit?

Avatar foto Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
17 Shares
ZZP Barometer | HNK | Ideale werkdag

Zo zorg jij voor een productieve dag

Als zzp’er ben je heel flexibel. Dit klinkt ideaal, maar kan ook in je nadeel werken. Zo zal het regelmatig voorkomen dat je ’s avonds of in het weekend nog aan het werk bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ritme; je hoeft aan niemand anders verantwoording af te leggen. Discipline is dus belangrijk. Grenzen stellen en efficiënt werken is voor iedere zzp’er van belang. Zo voorkom je dat je verzandt in randzaken en kun je jouw gestelde doelen bereiken. Deel jouw werkdag dus met zorg in. Maar: hoe doe je dat? Hoe ziet de ideale werkdag van een zzp’er eruit?

Wanneer je veel thuis werkt als ondernemer, kan dit impact hebben op je ritme. Doordat je afleiding om je heen hebt in de vorm van huishoudelijke taken, kom je aan belangrijkere zaken niet toe. Ook is uit verschillende onderzoek gebleken dat je slechts een paar uur per dag echt productief bent. Plan daarom niet je hele dag vol, maar zorg er wel voor dat je een aantal uur efficiënt in rust kunt werken.

Een dagdeel reserveren

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om voor een aantal uur een werkplek te huren. Met het oog op slechts een aantal productieve uren per dag, kan dat erg handig zijn. Er is altijd wel een locatie waar je een flexplek kunt huren bij jou in de buurt. Praktisch, want op die manier ben je nooit veel tijd kwijt aan reizen.

Bij HNK kun je voor een zeer schappelijke prijs al een werkplek huren. Vanaf 2,75 per uur kun je al een plek reserveren met een uitstekende wifi-verbinding.

Maak het jezelf gemakkelijk

’s Ochtends een aantal uur een flexplek reserveren kan goed werken als je moeite hebt met opstaan. Op die manier verplicht je jezelf op tijd te beginnen en kun je gelijk fris aan de slag. Op flexlocaties kun je altijd een lekkere kop koffie halen, meestal voor een kleine meerprijs. Ook niet geheel onbelangrijk: je kunt gebruikmaken va een beveiligde wifi-verbinding. Een belangrijk verschil met werken in een koffiezaak. Ook is er altijd voldoende gelegenheid om je laptop op te laden; niets zo vervelend als zoeken naar een stopcontact als je laptop of telefoon leeg dreigt te raken.

Zorg voor afwisseling

Na een aantal uur effectief in rust te hebben gewerkt op jouw flexplek en flink wat taken van jouw to-dolist te hebben afgestreept, is het tijd voor een break. Dat kan door middel van een lunch in het Grand Café, waar je kennismaakt met collega-ondernemers. Een welkome afwisseling na de stilte. Mochten er zaken zijn waar je tegenaan loopt, kunnen de andere aanwezige ondernemers wellicht tips of nieuwe inzichten geven en vice versa. Maak vooral kennis met de aanwezigen, zodat je de netwerkborrel die ’s avonds staat gepland wel kunt overslaan.

Zakelijke afspraken

Na de lunch kun je vol goede moed naar de zakelijke afspraken die je hebt staan. Die heb je gelukkig al goed voor kunnen bereiden. Een flexwerklocatie biedt overigens ook vaak co-working spaces en vergaderruimtes aan waar je kunt sparren met partners of klanten kunt ontvangen. Eenmaal thuis aangekomen aan het einde van de middag kun je de afspraken van die dag afronden, nog wat mailtjes beantwoorden en kleinere taken uitvoeren. Daarna kun je met een goed gevoel de werkdag afsluiten.

HNK biedt vele mogelijkheden om te flexwerken: co-working spaces, stilteruimtes, vergaderruimtes of een kantoor op maat. HNK bevindt zich door het hele land, dus er is altijd een locatie dichtbij! Bovendien kun je voor een zeer schappelijke prijs ruimtes huren. Ook kun je clubmember worden, waardoor jouw flexplek nog voordeliger wordt.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →