Hoe jij als zzp’er of kleine ondernemer de grote jongens kan verslaan

ZZP Barometer | Kleine ondernemer versus grote bedrijven

Koester jouw kwaliteiten als kleine ondernemer

Zzp’ers en kleine ondernemers hebben heel veel voor op de grote jongens. Toch beseffen ze dat niet altijd. Ze voelen zich de nieuwkomer op het schoolplein en verstoppen zich voor die grote jongens met hun grote mond. Zo maken ze zichzelf klein en vallen ze niet op.

De werkelijkheid is precies andersom: wij, als kleine ondernemers, kunnen steeds weer winnen van de grote concurrent.

Denk eens met me mee: wat is de grootste frustratie van klanten? Waar worden ze pisnijdig van?

Als ze als een nummer worden behandeld, niet serieus worden genomen. Eindeloos in de wacht worden gezet. Niet bovenaan de lijst staan. Dat er nog 8 wachtenden voor ze zijn. Moet ik nog even doorgaan? Of is mijn punt duidelijk?

Het punt is: grote ondernemingen struggelen om hun klant centraal te stellen. Ze zijn te groot om flexibel te kunnen zijn. Er zijn afdelingen, managers en procedures. Ook zijn ze erg intern gericht. Als een klant een keer niet tevreden is? Daar ligt niemand wakker van. Ze pakken de klachtenprocedure erbij en ‘proberen er voor de volgende keer van te leren’. That’s it.

Kleine ondernemers hebben dat allemaal niet.

Jij en ik zijn gedreven om de klant te helpen. Velen van ons zijn zelfs idealistisch: we willen met onze diensten en producten oprecht de wereld een beetje beter maken. Of in ieder geval het leven van de klant. Afdelingen, managers en procedures? Daar hebben we nog nooit van gehoord. Daar hebben we zelfs een gruwelijke hekel aan.

Daarom zijn we weggegaan bij onze laatste werkgever.

Als de klant een keer ontevreden is? Daar liggen we wakker van. We doen er alles aan om de klant weer voor ons te winnen. We zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen en we blijven onszelf en onze diensten verbeteren.

Klinkt goed toch?

Toch is er 1 ding dat we als kleine ondernemer beter kunnen doen

Zelfbewust zijn. Trots zijn. Op onze kracht als kleine ondernemer. De aangeboren voordelen die we hebben volledig gebruiken door de schroom van ons af te slaan en alles op alles te zetten om supersuccesvol te worden.

Voor kleine ondernemers die zo’n stoere stap willen zetten, ben ik er. Ik leerde als kleine ondernemer om succesvol te worden en ik leer mijn klanten hetzelfde.

En weet je wat het bijzondere is?

Juist datgene dat jij niets bijzonders vindt, vindt jouw klant prachtig. Vergroot dat uit, wees er trots op en kijk wat voor mooie resultaten dat voor je oplevert.

Hoe ga jij als kleine ondernemer de grote jongens verslaan?

In mijn e-book vertel ik daar meer over. Ben jij professional of ondernemer en kun je wel wat hulp gebruiken bij die volgende stap? Vraag dan een 1-op-1 perspectief-gesprek met mij aan.

Ik help je graag!

Marco den Hartog
Marco den Hartog

Businesscoach voor soepele sales en mooie marketing

Marco is succesvol ondernemer en ervaren businesscoach en -trainer. Daarnaast is hij getrouwd, vader van 2 opgroeiende kinderen, Italië-liefhebber en fanatiek skiër en volleyballer. Hij geeft regelmatig trainingen, workshops en lezingen over ondernemerschap, soepele sales en mooie marketing. Daarbij mag je van Marco altijd een Rotterdamse, praktische en humorvolle ervaring verwachten. Hij brengt zijn eigen praktijk en die van zijn 2000+ cliënten ruimhartig in en laat je zonder enige vaktaal zien hoe ondernemers vandaag nog mooie stappen kunnen zetten naar nog sterker en plezieriger ondernemerschap

Bekijk alle artikelen van Marco den Hartog →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →