Boekhouding automatiseren? Zo doe je het!

ZZP Barometer | Boekhoudkoppeling Knab

Administratie koppelen met zakelijke rekening

Een boekhoudkoppeling kan je administratie een stuk makkelijker maken. Je maakt met zo’n koppeling namelijk een geautomatiseerde verbinding tussen je zakelijke bankrekening en je boekhoudpakket. Dat kan jou als zzp’er veel tijd schelen, zeker als je ook de omzetbelasting direct vanuit je boekhoudpakket doet. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Een boekhoudkoppeling: dit kun je ermee

Een boekhoudkoppeling is een geautomatiseerde verbinding tussen je zakelijke bankrekening en je boekhoudpakket. Zodra je de koppeling hebt ingesteld, worden de transacties op je zakelijke rekening automatisch ingeladen in jouw boekhoudpakket. De synchronisatie vindt dagelijks plaats.

Dat is heel handig, want zo heb je altijd een actueel overzicht over je inkomsten en uitgaven. Bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer handmatig transacties in te voeren en databestanden exporteren en importeren is ook niet meer nodig.

Omzetbelasting doen vanuit je boekhoudpakket

Met een aantal boekhoudpakketten die zijn aangesloten bij Zeker On-Line, een keurmerk voor online (cloud)diensten, wordt het eenvoudig om je aangifte voor de omzetbelasting direct vanuit je boekhoudprogramma te doen. Je hebt dan geen losse bonnetjes, facturen of onhandige Excel-sheets meer nodig om jouw exacte btw-afdracht inzichtelijk te krijgen.


Boekhouding volledig of gedeeltelijk automatiseren?

Als je jouw boekhouding zoveel mogelijk wilt automatiseren, zijn een boekhoudkoppeling en een boekhoudpakket waarmee je direct de omzetbelasting kunt doen, dus ideaal. Kies wel voor een boekhoudpakket dat een koppeling mogelijk maakt met de zakelijke rekening van jouw bank én dat geschikt is om direct de aangifte van de omzetbelasting te controleren en versturen. Zo blijf je zelf in controle.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Opgespaarde btw op een aparte rekening? Handig!

Het is slim om de btw die je factureert én die je later weer moet afdragen aan de Belastingdienst, tijdelijk te parkeren op een aparte zakelijke spaarrekening. Zo lopen je geldstromen niet door elkaar.

Een boekhoudkoppeling bij de bank voor zzp’ers

Bij Knab Zakelijk stel je een boekhoudkoppeling binnen een paar minuten in. De volgende werkdag is de boekhoudkoppeling meteen actief. Er zijn inmiddels 11 boekhoudpakketten waarmee je de automatische koppeling kunt maken.

Wil je toch overstappen naar een ander boekhoudpakket? De boekhoudkoppeling is maandelijks opzegbaar en kost je slechts € 1,50 per maand. Ongeacht welke rekeningen je koppelt en welke niet. Check het snel.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →