ZZP Agenda week 9: Vind jouw ideale product-market fit

ZZP Agenda

Wat je kunt doen om verder te groeien

Elke week zet ZZP Barometer de evenementen, borrels, online webinars en workshops die onmisbaar zijn voor jou als freelancer en zzp’er op een rij, in ZZP Agenda. Wil je nooit meer een evenement, borrel of (online) workshop missen? Bekijk dan de volledige ZZP Agenda en voeg deze toe aan jouw Google Calendar.

ZZP Agenda 28 februari: Durf te vragen, ondernemersvraagstukken

Als ondernemer is het handig als je een duizendpoot bent. Of anders gezegd: als ondernemer is het handig als je kennis hebt van verschillende onderwerpen en over verschillende (ondernemers)kwaliteiten beschikt. Het kan lastig zijn als je er even niet uitkomt, er kennis ontbreekt of als je een andere ondernemer mist om even mee te sparren. Je bedenkt voor de sessie een voor jouw belangrijke vraag waar je graag feedback op zou willen. Tijdens deze bijeenkomst leg je je vraag voor aan de overige deelnemers (maximaal 10). De insteek is dat je hiermee onafhankelijk en onverwacht een berg aan tips, hulp, netwerkcontacten, ideeën en inspiratie krijgt. Er is wel een gespreksleider, maar de inhoud bepaal je als deelnemer zelf.

ZZP Agenda 1 maart: De klant en het ideale product daarvoor

Wie is jouw klant? Wat heeft jouw klant nodig? Waar heeft jouw klant last van en waar wordt jouw klant blij van? Als je dit goed begrijpt kun jij het beste product voor jouw klant maken.

Het waardepropositie canvas is daarbij onmisbaar. Het is een krachtige, maar laagdrempelige en eenvoudige methode die jou helpt jouw klant heel goed te begrijpen. Als je dit goed doet, trekt jouw klant jouw product als warme broodjes uit je handen. Dat noemen ze een product-market-fit.

Je leert hoe je het waardepropositie canvas kan gebruiken om jouw ideale product-market fit te vinden. Als je dit hebt gevonden weet je welke pijn je oplost voor klanten en welke acties je moet gaan ondernemen om jouw klanten op de juiste manier te kunnen bereiken.

ZZP Agenda 1 maart: Meer klanten, meer omzet

Leer wat de meeste zelfstandigen verkeerd doen (en jij nooit meer na deze training!) en hoe zorg je ervoor dat je niet alleen maar in je bedrijf werkt, maar ook aan je bedrijf? De training is interactief, je spart niet alleen met de trainer, maar ook met de andere  cursisten en je gaat naar huis met heldere handvatten over wat je kunt doen om verder te groeien.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.