ZZP Agenda week 22: Regel je belastingzaken goed

ZZP Agenda

Krijg antwoord op vragen over belastingen

Elke week zet ZZP Barometer de evenementen, borrels, online webinars en workshops die onmisbaar zijn voor jou als freelancer en zzp’er op een rij, in ZZP Agenda. Wil je nooit meer een evenement, borrel of (online) workshop missen? Bekijk dan de volledige ZZP Agenda en voeg deze toe aan jouw Google Calendar.

ZZP Agenda 28 mei: Ondernemersontbijt

Hoe krijg je meer en ook de juiste klanten
Tijdens deze sessie van Veelmeerklanten.nl leer je diverse manieren om met minder moeite aan meer klanten te komen. En dan niet alleen méér klanten, maar vooral ook de beste klanten. Onderdeel van de presentatie is hoe je je onderscheidend kunt profileren en hoe je van je website een ware klantenmagneet kunt maken. Praktische tips en effectieve tools zullen in deze presentatie voorop staan. Joost van den Boorn van veelmeerklanten.nl, ondernemer en schrijver van het e-book ‘Hoe jij met minder moeite meer klanten krijgt’ zal deze presentatie verzorgen.

Netwerken
Na de interactieve sessie is er ook tijd om te netwerken met de andere ondernemers.

ZZP Agenda 29 mei: Een eigen bedrijf starten

In een dagdeel worden de belangrijkste zaken rondom het starten van een bedrijf besproken. Je kunt hiermee een solide basis vormen voor je onderneming. De spreker neemt je stap voor stap mee door en in de jungle van het ondernemerschap. Aan de hand van theorie en praktijkervaring, krijg je meer inzicht in het ondernemerschap. Tijdens het seminar is er tijd en ruimte om op vragen in te gaan, mits deze uiteraard relevant zijn voor de groep. Na afloop is het mogelijk om jouw situatie te bespreken met de adviseur via telefoon, mail of sociale media. In dit seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • inzicht in eigenschappen van een ondernemer;
  • voordelen van een ondernemingsplan;
  • tips voor marketing en marktonderzoek;
  • uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten;
  • informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
  • duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst.

ZZP Agenda 29 mei: Seminar Goede start met de Belastingdienst

Als je een bedrijf start, moet je direct veel zaken regelen. Ook rondom belastingen. Tijdens dit seminar krijg je antwoord op jouw vragen over belastingen. Jw leert wat je moet doen om goed te starten met de Belastingdienst.

Speciaal voor starters
Dit seminar is voor ondernemers die net een eenmanszaak of vof zijn gestart en ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Inhoud van het seminar Goede start met de Belastingdienst
De Kamer van Koophandel geeft een korte introductie. Daarna gaat het over alle zaken die met belastingen te maken hebben. Je krijgt informatie over de btw en de inkomstenbelasting, maar ook over de belangrijkste belastingregelingen die voor je gelden. Tijdens het seminar werken je een voorbeeld uit voor de inkomstenbelasting. Ook krijg je waardevolle tips.

De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Ondernemerschap inkomstenbelasting en btw
  • Aftrekbare kosten en voorbelasting btw
  • Administratie en aangifte
  • Auto en vervoer
ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.