Payrolling voor kennismigranten en de 30% regeling

Payrolling | ZZP Barometer

Begeleiding van kennismigranten belangrijk

In Nederland is steeds meer flexibel werk voor zelfstandigen. Daarnaast is er een toename van het aantal kennismigranten. Deze kennismigranten zijn mensen met de nationaliteit van een land buiten de EU of de EER. Zij voeren hier opdrachten uit en leveren zo een bijdrage aan onze kenniseconomie.

Ook voor deze kennismigranten is er payroll dienstverlening. En die gaat verder dan het overnemen van het juridisch werkgeverschap, zorgen voor de facturatie en de salarisuitbetalingen. Er zijn namelijk verschillende formele procedures die in gang gezet moeten worden bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Welke procedures dat zijn? Dat is afhankelijk van de situatie van de kennismigrant.

IND referent

Als een payroll bedrijf een werknemer wil laten overkomen om te werken als kennismigrant, kan het zich laten erkennen als referent. Hiervoor moet het payroll bedrijf voldoen aan de algemene voorwaarden van de IND.

EasyStaff is als payrollorganisatie al jarenlang IND referent voor kennismigranten. Dat biedt veel voordelen ten opzichte van een bedrijf dat geen referent is:
– De toelatingsprocedures verlopen sneller
– De kennismigrant hoeft minder bewijsstukken aan te leveren
– Het contact met de IND verloopt vlotter: wij krijgen sneller respons
Handige voordelen dus. Bovendien heeft EasyStaff een volledig geautomatiseerde portal waarin de kennismigrant reserveringen, loonspecificaties en jaaropgaven kan bekijken.

30% regeling

Wanneer je als kennismigrant van buiten Nederland komt werken, zijn hier vaak extra kosten aan verbonden (extraterritoriale kosten). Via je werkgever kun je een onbelaste vrije vergoeding krijgen voor deze kosten, dit heet de 30% regeling. De werkgever mag zo 30% van het loon onbelast aan de werknemer vergoeden. Aan deze regeling zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:
– Er moet sprake zijn van een dienstbetrekking.
– Er is een geldige beschikking. (Maximale duur van 8 jaar, binnen 4 maanden na aanvang van het werk aangevraagd in Nederland).
– In de 24 maanden vóór de eerste werkdag in Nederland, moet de medewerker hemelsbreed meer dan 150 km van de Nederlandse grens te wonen.
– Minimum normbedragen van de Belastingdienst.

Adhiraj Divekar (kennismigrant) aan het woord

Mijn ervaring is dat – nog meer dan bij Nederlandse zelfstandigen – begeleiding van kennismigranten belangrijk. Bij alle procedure aanvragen en het uiteindelijke verloningsproces. Ze leven vaak een tijd in onzekerheid voordat de werkvergunningen worden goedgekeurd door de IND.

Adhiraj Divekar heeft de Indische nationaliteit en werkt al jaren als lead engineer in Nederland. Adhiraj vertelt over zijn ervaringen met EasyStaff:

“I have been employed here in the Netherlands as a Knowledge Migrant for almost 4 years and since then I am enrolled with EasyStaff. I have good experiences with EasyStaff right from the start of my assignment. EasyStaff arranged all the visa formalities and took care of my salary payment. I did have some issues regarding my salary payment, but these issues have been taken care off adequately.
The EasyStaff web portal is also good to be mentioned. It is user friendly and has all the required information. For example looking into my salary slips and the build up of my reservation money. As far as my experience is concerned, EasyStaff is a really contractor/employee friendly organization.”

“Sinds vier jaar werk ik in Nederland als kennismigrant. Sindsdien sta ik bij EasyStaff op de payroll. Vanaf het eerste moment heb ik goede ervaringen met EasyStaff. Van het regelen van visa tot en met het uitbetalen van mijn salaris. Er was wel wat gedoe met de uitbetaling maar dat werd adequaat opgelost, zodat ik kreeg wat was afgesproken.
Graag vermeld ik ook de webportal van EasyStaff. Het is gebruiksvriendelijk en alle benodigde informatie staat er op. Ik ervaar EasyStaff als een klantvriendelijk bedrijf.”

Ervaring

EasyStaff heeft jarenlange ervaring met aanvragen voor kennismigranten en 30% regelingen. Denk jij dat je hiervoor in aanmerking komt, of ken je mensen voor wie dit interessant is?

Bel mij gerust, ik adviseer je graag. Je kunt al deze informatie ook in het Engels van ons krijgen.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →
Easystaff - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →