De valkuilen van thuiswerken voor de zzp’er

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
10 Shares
De nadelen van thuiswerken voor de zzp'er op een rij | ZZP Barometer

Thuiswerken maakt dik en slaperig

Zo tegen twaalven, als ze op kantoor gaan lunchen of met collega’s wandelen om weer fris te worden, gaat de slaperige zzp’er even gestrekt. Want het dutje is één van de grootste verworvenheden van de zelfstandige. Even een half uurtje als Garfield de ogen dicht en daarna fris weer verder. Iedere doorgewinterde zelfstandige weet dat een uurtje onbereikbaarheid geen enkel probleem oplevert.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Thuis de keukenkastjes leegeten

Gevaarlijker is het thuiswerken met gevulde keukenkastjes. Want waar op kantoor enkel vieze soep te vinden is in de pantry, heb je thuis de verleiding om snoep, koekjes en chips te eten. Het duurt dan ook vast niet lang meer of er verschijnt een onderzoek met als conclusie: thuiswerken maakt dik.

Vrijwillig suf televisiekijken

Zit je vier dagen op kantoor dan is die ene thuiswerkdag misschien een feestje, maar iedere dag achter de geraniums werken is één doffe ellende. Zit je bijvoorbeeld ’s ochtends weer vrijwillig naar Max Geheugentrainer te kijken. Voor kattenbezitters is het helemaal erg. De hele dag negeren die beesten je, tot je achter een computer zit en zij met hun vieze achterwerk op je handen, je toetsenbord of je muis gaan zitten.

De huishoudklusjes werken je tegen

Dan is er ook nog de kwestie van het huishouden. Niet de planten water geven tussen twee mailtjes door, maar het uitruimen van de vaatwasser. Of het doen van de boodschappen en het schrobben van ’t toilet. Als dat van je wordt verwacht tijdens het thuiswerk ga je weer als tegenreactie de volle wasmand op de bagagedrager van je partner binden, zodat die op kantoor iets te vouwen heeft. Voor je het weet loopt het enige stabiele inkomen met vakantiegeld en pensioen de deur uit.

Ga naar de ‘verzamelplek’

Hoe moet het dan wel? Aan verzamelwerkplekken zitten vooral nadelen. Je moet er van alles. Iedereen zit daar tegen elkaar op te bieden. Op die plekken kom je ook altijd jongens met te veel gel in hun haar tegen die iets doen met een disruptive start-up. Die willen dan samenwerken, wat heel leuk lijkt tot blijkt dat jij er niks mee verdient. Je hebt nu eenmaal die reuring van een kantoor nodig, de roddels, de ruzies, het terugblikken op Boer Zoekt Vrouw, het belachelijk maken van de stagiair, de gezamenlijke lunch en natuurlijk de vrijmibo.

Bij opdrachtgever op kantoor zitten

Het beste is dus om bij je opdrachtgever op kantoor te gaan zitten. Je krijgt er alle leuke dingen mee, mag veel van de verplichte vergaderingen laten schieten en als je even geen zin meer hebt ga je naar huis. Lekker met de kat op schoot en wat opgewarmde bami van gisteren Omroep Max kijken. Daar ben je namelijk ook zzp’er voor 😉

Avatar foto
Alex van der Hulst

Alex van der Hulst is freelancejournalist en heeft tijdens de Tour van 1989 een liefde gekregen voor wielrennen. Alex schrijft het liefst over muziek, nieuws, wetenschap, economie en al het andere wat hem interesseert. Alex is als freelancer actief voor NCR, OOR, ArtEZ, Daily Paradise en andere bladen. Ook schrijft Alex boeken. Zo heeft hij Uurtje Factuurtje, Draag Nooit Een Gele Trui (genomineerd voor Sportboek van het Jaar 2016), Jozzy – Het Bipsboek en We Do Music – 40 jaar Doornroosje geschreven.

Bekijk alle artikelen van Alex van der Hulst →

Aanbevolen

Flexwerkplekken | ZZP Barometer- verzamelkantoor
"Vestig je als zzp'er in een verzamelkantoor"
Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
6 Shares
Nieuwsfeiten | ZZP Barometer
Kies als zzp'er de juiste werkplek
Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
80 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →