Onderzoek: 56% zzp’ers rekent niet op arbeidsongeschiktheid

Inkomen & risico
Page 1 Created with Sketch.
12 Shares
56% zzp’ers rekent niet op arbeidsongeschiktheid | ZZP Barometer

Zzp’er mijdt blessuregevoelige sport niet

NOORDBEEMSTER – Ruim de helft van de zzp’ers, namelijk 56% verwacht niet dat hij of zij arbeidsongeschikt zal raken. Een grote groep, namelijk twee derde van de zzp’ers, is ook niet van plan om blessuregevoelige sporten uit de weg te gaan. Ook niet als dit de kans op arbeidsongeschiktheid beperkt. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Centraal Beheer.

62% van de zzp’ers is niet van plan blessuregevoelige sporten uit de weg te gaan. Op de vraag of de zzp’er denkt dat arbeidsongeschiktheid hem of haar zal overkomen, geeft 56% aan dit onwaarschijnlijk te vinden. Deze groep gaat sporten dus niet uit de weg. Ook niet als dit risico’s met zich meebrengt.

Steeds meer zzp’ers sluiten AOV af

Ondanks het feit dat de meerderheid van de zzp’ers denkt waarschijnlijk niet arbeidsongeschikt te raken, sluiten steeds meer zzp’ers een AOV af. In 2015 had 36% van de zzp’ers een AOV. In 2016 had 41% een AOV. Dit is een percentuele stijging van 13% ten opzichte van 2015.

 

 

Over ZZP Barometer

Het onderzoeksresultaat is tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef. ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners. Nederland telt meer dan 1,1 miljoen zzp’ers (KvK, mei 2017).

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →