Zo organiseer je jouw bankzaken slimmer

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
28 Shares
ZZP Barometer | Bankzaken organiseren | Knab

Creëer gemakkelijk overzicht in jouw financiën

Als je voor jezelf begint, kan een slimme indeling van je betalingsverkeer je helpen om overzicht te houden. Dit komt van pas op het moment dat jij of de boekhouder jouw btw-aangifte of inkomstenbelasting-aangifte moet invullen. Zo hoef je niet meer tussen je particuliere afschriften en bijschrijvingen te zoeken naar zakelijke transacties. Bovendien geeft het je een beter inzicht in je de financiën van je zaak. Hoe je jouw betaalverkeer slim inricht, ontdek je hier.

Kies voor een zakelijke rekening

Het is handig om je zakelijke betaalverkeer ook via een zakelijke rekening te laten lopen. Dit doe je om te voorkomen dat je jouw zakelijke en je particuliere zaken niet meer uit elkaar weet te halen. Dit scheelt jou of je boekhouder veel tijd bij de belastingaangiftes en het opmaken van de balans. De kosten van deze zakelijke rekening mag je gelukkig fiscaal aftrekken van de ‘winst uit onderneming’.

Hoe kun je jouw betaalverkeer slim inrichten?

Met verschillende betaal- en spaarrekeningen. Dit kan je ermee helpen om veel meer inzicht te krijgen in hoe je er financieel voor staat. Kies voor verschillende rekeningen, met minimaal één betaalrekening en meerdere spaarrekeningen.

De betaalrekening gebruik je voor dagelijks betaalverkeer. Denk dan aan de transacties die je ontvangt van klanten of die je zelf verstuurt. Bijvoorbeeld aan de Belastingdienst.

De eerste spaarrekening gebruik je om de btw die klanten aan jou betalen, tijdelijk te parkeren. Dit zet je apart voor de omzetbelasting, die je uiteindelijk betaalt aan de Belastingdienst. De btw betaal je altijd aan de Belastingdienst, omdat de btw die klanten aan jou betalen, niet voor jezelf bestemd is.

De tweede spaarrekening gebruik je als parkeerplaats voor de inkomstenbelasting. Die moet je ook aan de Belastingdienst afdragen. Afhankelijk van de belastbare winst die je als zzp’er maakt, is dit gemiddeld zo’n 30 tot 50 procent.

De derde spaarrekening gebruik je als appeltje voor de dorst. Deze buffer helpt je in tijden dat je geen werk hebt, of niet kunt werken. Deze buffer kan je helpen om het uitblijven van een WW-uitkering op te vangen. Daarnaast kun je deze buffer aanspreken als je een investering in je bedrijf wilt doen: van laptop tot cursussen.

Daarnaast kun je er natuurlijk zelf voor kiezen om te sparen voor extra doelen die voor jou relevant zijn.

Onbeperkt betaal- en spaarrekeningen openen voor € 5 per maand

Bij Knab, bank voor zzp’ers, kun je zoveel betaal- en spaarrekeningen openen als je nodig hebt. Compleet met pinpas én goede service tot 22.00 uur ‘s avonds. Al meer dan 100.000 klanten kozen voor Knab Zakelijk, de voordeligste zakelijke rekening van Nederland.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Profit First | Femke Hogema
Grip op cijfers zorgt voor betere resultaten
Financiering
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
ZZP Barometer | Knab | Sparen
Waarom een zzp’er zou moeten sparen
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
19 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →