Onderzoek: Administratieve voordelen mobiliteitskaart van belang voor zzp’er

Avatar foto Energie
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares

Bijna een op de vijf zzp’ers rekent brandstof af met mobiliteitskaart

DEN HAAG – Een op de vijf zzp’ers rekent de brandstof af met een mobiliteitskaart. Van alle functies en mogelijkheden van deze kaart, vindt de zzp’er de tijdsbesparing op het gebied van de administratie het belangrijkste. Ook geldbesparing is populair: 38% wil graag korting op brandstof en 31% wenst geen aanschafkosten te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Total onder 768 zzp’ers.

Op de vraag hoe de zzp’er de brandstof meestal betaalt, antwoordde een overtuigende meerderheid (68%) dat hij of zij dit met de pinpas doet. Deze betaalmethode wordt gevolgd door de mobiliteitskaart. Bijna een op de vijf (18,4%) zzp’ers heeft het gemak van deze kaart ontdekt. Op nummer drie staat de creditcard (6.6%) en ten slotte betaalt slechts 2% de brandstof meestal nog contant.

Minder administratie en kosten meest belangrijk

Wij vroegen de zzp’er naar de functies en mogelijkheden die hij belangrijk vindt bij een mobiliteitskaart. Daaruit komt naar voren dat de zzp’er graag tal van mogelijkheden ziet. Met name besparingen op het gebied van tijd en geld worden als belangrijke elementen gezien van de mobiliteitskaart.

Top vijf mogelijkheden

De mogelijkheid tot het downloaden van een verzamelfactuur en minder administratieve rompslomp staan op nummer één op het gebied van wensen wat betreft de mobiliteitskaart. Dit administratieve gemak wordt gevolgd door de mogelijkheid om te kunnen tanken bij alle (of ten minste veel) tankstations. Vervolgens profiteert de zzp’er graag van korting op brandstof en betaalt hij of zij liever geen aanschafkosten voor de kaart. De top-5 wordt afgesloten met het verminderen van gedoe met betalen bij het tanken.

Naast benzine/dieselauto ook fiets populair onder zzp’ers

De auto op benzine of diesel is nog steeds de populairste vervoersvorm onder zzp’ers, maar de eigen fiets staat op een mooie tweede plaats. Een op de drie zzp’ers geeft aan dat deze vervoersvorm zijn of haar voorkeur heeft. Ook het openbaar vervoer is nog steeds een populaire manier van reizen voor zelfstandig ondernemers. 17% van de zzp’ers stemt de vervoersvorm af op de bestemming van de dag.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 768 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KVK, april 2018).

De resultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Total HappyFuel Card
De HappyFuel Card: een bijzonder marketinginstrument
Energie
Page 1 Created with Sketch.
4 Shares
ZZP Barometer | Tankpas | Gemak zzp'er
De gemakken van de ondernemer
Energie
Page 1 Created with Sketch.
1 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →