6 Hand-vatten om je prioriteiten snel terug te vinden

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer _ Arturo Massaro

Breng focus terug op de zaken die belangrijk zijn

‘Als je een helpende hand nodig hebt, deze zit aan het eind van je arm! De ene is om jezelf te helpen. De ander is om anderen te helpen.’  -Audrey Hepburn-

Soms zit het tegen

Je hebt je zaakjes goed op orde. Alles gaat lekker en je zit in een soort flow. Net op het moment dat je denkt dat alles goed blijft gaan, gebeurt er iets vervelends. Een kleine tegenslag veroorzaakt door een klant, een medewerker, verkeerd handelen van jezelf. Kortom de focus komt opeens te liggen op de problemen.

Energie verlies

Om dit op te lossen kost het jou tijd, energie en soms ook ergernis. Voor je het weet ga je van Flow naar Low. De energie gaat omlaag en je hebt opeens niet alles meer helder voor ogen. En als dit te lang duurt, kan het zijn dat jij je focus met meer dingen begint te verleggen naar wat niet goed gaat. En dus ook op zaken die minder belangrijk zijn voor je business. Je versnippert je belangrijke tijd over minder belangrijke dingen.

Je ervaart ook dat je niet voldoende tijd hebt om alles te evalueren en een dag op de heide te gaan zitten om weer op koers te komen.

Handig en Snel

Hieronder beschrijf ik in het kort 6 hand-vatten die jou snel en handig helpen om je focus terug te brengen op de zaken die belangrijk zijn. Het hulpmiddel dat je kunt gebruiken heb je altijd bij je, namelijk je hand.

  1. Duim: Vraag jezelf eerst af, waar ben ik goed in? Wat zijn mijn krachten en sterke punten? Wat zeggen anderen over mij waar ik goed in ben? Wat gaat mij echt makkelijk af?
  1. Wijsvinger: Welke richting wil ik op? Wat was mijn doel aan het begin van dit jaar? Wat zijn de uitkomsten die mij echt blij maken? Hoe zag mijn ideale plaatje er ook alweer uit? Wat is mijn levensdoel? Waarom ben ik hier op aarde?
  1. Middelvinger: Welke onderdelen van mijn business heb ik echt een hekel aan? Wat wil ik niet meer doen? Wat kost mij zoveel tijd en energie en levert nauwelijks iets op? Welke dingen kan ik uit besteden? Waar zou ik ‘nee’ tegen kunnen zeggen?
  1. Ringvinger: Waar blijf ik trouw aan? Welke waarden wil ik uitdragen en naar handelen? Welke principes zijn echt heilig voor mij? Wat tolereer ik absoluut niet van mijzelf en anderen?
  1. Pink: Welke onderdelen beheers ik nog niet genoeg? Waar kan ik mij in ontwikkelen? Wat moet nog groeien in mijn business? Wat vind ik leuk om te leren?
  1. Hand Uitreiken: Wat is jouw inbreng in het bedrijf? Wat is je bijdrage aan de gemeenschap? Welk aandeel heb jij in het verbeteren van de wereld? Wat laat jij achter als jij of je bedrijf er niet meer is?

 

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

De wereld in eigen Handen

Dit is een snel hulpmiddel om een paar dingen vlot op een rijtje te krijgen. Zo heb jij de wereld in eigen handen.

Uiteraard kan jij hier veel meer tijd aan besteden om alles helder uit te werken. Dus je kunt dit ook gebruiken om je doelen voor het nieuwe jaar vast te stellen. Als je dit laatste doet, maak er dan direct een vision-board van zodat je er elke dag naar kunt kijken.

Wat zijn nu je eerste acties die jij gaat toepassen? Laat het me weten.
Inspire your Life, Realize your Dreams!

Avatar foto
Arturo Massaro

Arturo Massaro is internationaal trainer, coach en spreker, oprichter van de Dreamschool en auteur van het boek ‘Het realiseren van je ondernemersdoelen.’. In 2001 kreeg hij letterlijk een droom om trainer te worden en zegde hij zijn baan als manager bij een groot energiebedrijf op. Sinds 2002 geeft hij wereldwijd trainingen in Leiderschap, Teambuilding en Communicatie. Vanaf 2015 helpt hij met zijn Dreamschool ondernemers om hun visie, droom en doel te realiseren. In 2017 is hij de winnaar van de publieksprijs bij de Freelancer of the Year Awards. Daarnaast is Arturo schrijver van het boek Experttips voor het realiseren van je ondernemersdoelen.

 

Bekijk alle artikelen van Arturo Massaro →

Aanbevolen

https://zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2019/03/ZZP-Barometer-6-Stappen-om-je-Innerlijke-rust-te-hervinden-Arturo-Massaro.jpg
6 Stappen om je innerlijke rust te hervinden
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | 5 acties om je minder alleen te voelen | Arturo Massaro
5 acties om je minder alleen te voelen
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →