Samen sta je sterker: zzp’ers bundelen krachten

Samen sta je sterker: zzp'ers bundelen krachten | ZZP Barometer

Samenwerken is kennis delen en vakmanschap vergroten

Het is een oud gezegde, maar daarom niet minder waar: samen sta je sterker. Veel zzp’ers werken op zichzelf, zogenaamde eenpitters. Zij zijn tevreden met hun werk en het daaraan gekoppelde inkomen. Maar wat als je meer wilt? Als je grotere opdrachtgevers wilt binnenhalen? Als je bijvoorbeeld in aanmerking wilt komen voor omvangrijke opdrachten van overheidsinstellingen? Opdrachten die veel kennis vragen en vaak continuïteit?

Eenpitters kunnen dat meestal niet bieden. Maar als je als zzp’er je krachten bundelt met een of meerdere zzp’ers is het wel mogelijk. Dan kun je inschrijven op dit soort grote(re) overheidsopdrachten. Samenwerken is kennis delen en vakmanschap vergroten. Samenwerken kan kostenbesparend zijn, maar ook is samenwerken je marktpotentie vergroten. Je wordt aantrekkelijker voor opdrachtgevers van allerlei aard. En niet alleen van overheidsinstellingen maar ook van bedrijven die je willen inhuren vanwege jullie specifieke en gebundelde kennis.

Samenwerken kan op allerlei manieren, van incidenteel tot permanent. In andere woorden: je kan per klus samenwerken of je begint samen een onderneming. En dat laatste kan ook weer op een aantal manieren. Van B.V. tot maatschap en van V.O.F. tot coöperatie. Welke rechtsvorm ook wordt gekozen, samenwerken vormt de basis.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Hoe vind je anderen om mee samen te werken?

Soms in je familie of  in je vriendenkring. En soms in het netwerk waarin je actief bent. Veel zzp’ers zijn in hun woonplaats of regio actief in allerhande netwerken. Van vakmatige netwerken tot sociale. Want iedereen weet dat netwerken werk oplevert. Je moet immers gezien worden. Als je nergens komt, zijn opdrachtgevers je snel vergeten. Netwerken is dus ook een vorm van marketing.

In die netwerken leer je dus mogelijk collega’s kennen met wie je zou kunnen samenwerken. Maar als dat niet het geval is, waar zoek je ze dan? Zijn er sites waarop je kunt aangeven wie je zoekt om mee samen te werken? Nee, die zijn er niet. Beter gezegd: die waren er niet. Tot Boiwerkt.nl werd ontwikkeld en beschikbaar is. Boiwerkt.nl is een site waarop je een oproep, een B.O.I. kunt plaatsen waarin je aangeeft waar je naar op zoek bent of met wie je graag in contact wilt komen om samen te werken. B.O.I. staat voor bedenken, ondernemen en inkomen. In andere woorden: als je een goed plan hebt moet je aan de slag. Het liefst samen met een ander. En aan de slag betekent: geld verdienen, omzet draaien. En dat is waar het om draait. Nietwaar?

 

Boiwerkt.nl
Boiwerkt.nl

Je bent een zelfstandig ondernemer en zoekt een samenwerking met één of meerdere andere zzp’ers. Plaats een B.O.I. bij Bolwerkt.nl en vindt de geschikte partner(s) of collega. Samen sta je sterker en heb je meer slagkracht. Door B.O.I. wordt je in een samenwerkingsverband interessanter voor potentiële opdrachtgevers.

Bekijk alle artikelen van Boiwerkt.nl →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →