Onderzoek: 30% zzp’ers verwacht ook zakelijke dekking met particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Meer dan de helft van de zzp’ers denkt niet altijd een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig te hebben.

NOORDBEEMSTER – Een derde van de zzp’ers denkt dat je met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering meestal of altijd ook zakelijk verzekerd bent. Een kleine 22% verwacht ‘in bepaalde gevallen’ zakelijke dekking met zijn particuliere verzekering. Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat een particuliere verzekering nooit dekking biedt bij zakelijke ongevallen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Centraal Beheer.

Het is belangrijk om als ondernemer goed te letten op de dekking die een aansprakelijkheidsverzekering biedt: niet elke verzekering biedt ook dekking tijdens je werk als zzp’er. Je kunt onbedoeld veel schade veroorzaken tijdens het werk en wanneer je dan niet gedekt blijkt te zijn met je particuliere verzekering, kan dit voor een hoop kosten zorgen.

Opdrachtgever vindt goede verzekering zzp’er steeds belangrijker

Uit eerder onderzoek is gebleken dat maar liefst 64% van de zzp’ers geen zakelijke aansprakelijkheidsverzekering heeft, terwijl opdrachtgevers het steeds belangrijker vinden dat een zzp’er goed verzekerd is. Drie op de vijf opdrachtgevers stelt een aansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht. Wanneer je goed verzekerd bent, kan dit dus voor meer opdrachten zorgen. Bijkomend voordeel is dat de kosten voor een dergelijke zakelijke verzekering fiscaal aftrekbaar zijn.

Kies de juiste dekking

Zorg dus dat je geen onnodig risico loopt: controleer of jouw aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk wel de dekking biedt die jij als zelfstandige nodig hebt.

Over het onderzoek

Het onderzoeksresultaat is tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef. ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners. Nederland telt meer dan 1,1 miljoen zzp’ers (KvK, mei 2017).

 

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.